Σε συναγερμό βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Θάσο, καθώς τέσσερις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (6/8), έπειτα από έντονη δραστηριότητα κεραυνών στο νησί.
Τα τρία πύρινα μέτωπα καίνε σε δασικές εκτάσεις στην περιοχή του Πρίνου, ενώ μία ακόμη φωτιά έχει ξεσπάσει στις Μαριές. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι φλόγες απειλούν κατοικίες.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα, υποστηριζόμενοι από 6 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Επιπλέον, 50 ακόμη πυροσβέστες, μαζί με 13 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα από τη 2η και 7η ΕΜΟΔΕ, αναμένονται να φτάσουν ακτοπλοϊκώς από την Καβάλα για να ενισχύσουν τις επίγειες δυνάμεις.
Για 4 διαφορετικές εστίες πυρκαγιών στο νησί της #Θάσος, επιχειρούν 18 #πυροσβέστες με 8 οχήματα, 6 Α/Φ και 1 Ε/Π, ενώ θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από #Καβάλα 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 2ης και 7ης #ΕΜΟΔΕ και 13 οχήματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 6, 2025