Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κοκώρη του δήμου Μεσολογγίου, στην Αιτωλοακαρνανία.
Αργά το βράδυ, η φωτιά ήταν οριοθετημένη, δίχως ενεργό μέτωπο.
Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί και πλέον αποτελούνται από 70 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.
Ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.
Εκκενώσεις περιοχών
Το απόγευμα, μέσω μηνύματος από το 112, οι κάτοικοι των περιοχών Κοκώρη και Ευηνοχώρι κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Πάτρα.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
‼️ Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Ευηνοχώρι & #Κοκώρη απομακρυνθείτε προς #Πάτρα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) August 2, 2025
Σύμφωνα με το agriniopress.gr, οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση στις παρυφές του Ευηνοχωρίου, με την παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος αυτό να έχει κλείσει.
Παράλληλα, κατά το ίδιο μέσο, έχουν τεθεί σε επιφυλακή τα Νοσοκομεία Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ρίου, αν και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες επί του παρόντος.
32 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 32 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 25 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 7.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.