Σημαντικές ζημιές άφησε πίσω της η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Πολυθέα του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.
Αν και η εικόνα σήμερα είναι αισθητά βελτιωμένη, ο απολογισμός είναι βαρύς. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ευστάθιο Αναστασόπουλο, έχουν καταγραφεί καταστροφές σε κατοικίες στις κοινότητες Πολυθέα και Κρυονέρι, ενώ η πυρκαγιά έκαψε ποιμνιοστάσια και αποθήκες, προκαλώντας πλήγμα σε τοπικές εκμεταλλεύσεις.
Ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι απώλειες σε ελαιοκαλλιέργειες και γεωργική γη, ενώ κατεστραμμένη είναι και εκτεταμένη δασική περιοχή.
Οι φλόγες κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα και χρειάστηκε συνεχής επέμβαση τόσο από την Πυροσβεστική όσο και από τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης για να αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση.
Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα και να προστατεύσουν τις γύρω κοινότητες, που δεν απειλούνται πλέον. Ωστόσο, ο αντίκτυπος για τους κατοίκους της περιοχής, που μετρούν τις πληγές τους, είναι ήδη ορατός.




Όλες οι εξελίξεις από το liveblog της Νατεμπορικής.