Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας με άρωμα εκφοβισμού – Δύο τραυματίες

(EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πολυκατοικία όπου εξερράγη ο μηχανισμός διαμένει σωφρονιστικός υπάλληλος με συνδικαλιστική δράση

Ισχυρή έκρηξη μηχανισμού σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα σε είσοδο πολυκατοικίας, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Την έκρηξη προκάλεσε μηχανισμός, τον οποίο πυροδότησαν άγνωστοι, ενώ καταγράφηκαν υλικές ζημιές τόσο στη συγκεκριμένη πολυκατοικία όσο και σε παρακείμενες αλλά και σε σταθμευμένα οχήματα.

Από τον εκκωφαντικό θόρυβο προκλήθηκε αναστάτωση στους ενοίκους της περιοχής, που βγήκαν έξω για να δουν τι συμβαίνει.

Δύο νεαρά άτομα υπέστησαν ελαφρές κακώσεις, πιθανότατα από θραύσματα τζαμιών, και διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική αλλά δεν χρειάστηκε να επιχειρήσει καθώς δεν διαπιστώθηκε εστία φωτιάς κατά την άφιξή της.

Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που ξεκίνησαν τις έρευνες για το συμβάν .

Στην συγκεκριμένη πολυκατοικία διαμένει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και αρχιφύλακας των φυλακών Διαβατών. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο παρελθόν υπήρχε ισχυρή αστυνομική φύλαξη κάτω από την πολυκατοικία. Μένει να αποδειχθεί εάν η έκρηξη συνδέεται με την παρουσία του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Από το πρωί στο σημείο υπάρχουν ισχυρές ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ