Skip to main content

Τραμπ: Το μέσα ενημέρωσης είναι «το αληθινό κόμμα της αντιπολίτευσης»

Με τα μέσα ενημέρωσης τα έβαλε για μία ακόμη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος στον απόηχο της δημοσίευσης της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ. Επαναλαμβάνοντας το γνωστό περί «εχθρού του λαού», ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι είναι «το αληθινό κόμμα της αντιπολίτευσης».  

«Επί δύο χρόνια προώθησαν αυτό το παραλήρημα περί ρωσικής συνέργειας, ενώ ήξεραν από πάντα ότι δεν υπήρχε συνέργεια. Είναι πραγματικά οι εχθροί του λαού και το αληθινό κόμμα της αντιπολίτευσης», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, δύο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Μάλερ, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπήρξε συμφωνία του Τραμπ με τη Ρωσία.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έκαναν πραγματικά τρομερά πράγματα, θα έλεγα ακόμη και πράγματα που ανάγονται σε προδοσία εναντίον της πατρίδας μας», έγραψε σήμερα. «Πρέπει να εξετάσουμε την περίπτωσή τους», απείλησε εκ νέου ο Τραμπ.

Το πόρισμα της πολυαναμενόμενης έρευνας πυροδότησε έναν έντονο διάλογο στην Ουάσιγκτον, με τους Δημοκρατικούς να επιμένουν στην πλήρη δημοσιοποίησης της έρευνας, καθώς μέχρι στιγμής «εγείρει τόσα πολλά ερωτήματα όσα αυτά που απαντά».

Ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ Γούιλιαμ Μπαρ έδωσε στη δημοσιότητα την τεσσάρων σελίδων περίληψη της έκθεσης του Μάλερ. Ωστόσο, η έκθεση στο σύνολό της παραμένει εμπιστευτική. Η δημοκρατική ηγεσία του Κογκρέσου απαίτησε χθες βράδυ τη δημοσιοποίηση της ολόκληρης της έκθεσης, εκτιμώντας ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «δεν είναι ουδέτερος παρατηρητής».

Ο ίδιος ο Τραμπ, ο οποίος πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη έως σήμερα πολιτική νίκη του, δεν φαίνεται να έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό. Απεναντίας σύμφωνα με την «Guardian», δηλώνει έτοιμος, όχι μόνο για τη δημοσιοποίηση ολόκληρης της έρευνας, αλλά και να αναζητήσει τους «προδότες» που έκαναν «σατανικά» πράγματα. 

naftemporiki.gr