Skip to main content

ΕΕ και Αίγυπτος αποστέλλουν πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Κύπρο

REUTERS/Yiannis Kourtoglou

H καμένη έκταση στη Μεγαλόνησο εκτιμάται στα 124 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Δύο αεροπλάνα Canadair από τον κοινό στόλο πυρόσβεσης της ΕΕ (RescEU) που σταθμεύει στην Ισπανία, κινητοποίησε το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ ανταποκρινόμενο στο αίτημα των κυπριακών αρχών για βοήθεια μέσω ΕΕ  μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Λεμεσού.

Επιπλέον, προς την Κύπρο κατευθύνονται δύο ελικόπτερα που παραχώρησε η Αίγυπτος για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στην ορεινή Λεμεσό.

H καμένη έκταση  έχει φθάσει ήδη στα 124 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με βάση μια πρώτη εκτίμηση από το Κέντρο Αριστείας «Ερατοσθένης» του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ερατοσθένης, «η εκτίμηση βασίστηκε σε δορυφορική εικόνα χαμηλής ανάλυσης από τον δορυφόρο Sentinel-3, που αποκτήθηκε στις 24 Ιουλίου 2025 και ώρα 07:30 (UTC)».