Skip to main content

Δολοφονία Γρίβα: «Στόχος του κατηγορουμένου ήταν να σκοτώσει» κατέθεσε ιατροδικαστής

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

«Όλοι οι ανθρωποκτόνοι σκοτώνουν έτσι, το 99% δεν έχει κανένα ψυχιατρικό νόσημα», είπε ο μάρτυρας, ο οποίος αμφισβήτησε τη διάγνωση της διπολικής διαταραχής

«Το πέμπτο χτύπημα στην Κυριακή από τον δράστη ήταν και το τελειωτικό», κατέθεσε στο δικαστήριο ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 28χρονης, που δολοφονήθηκε πέρυσι την 1η Απριλίου στους Αγίους Αναργύρους από τον πρώην σύντροφό της.

Όπως κατέθεσε, «η Κυριακή μπορεί και να ζούσε, εάν δεν υπήρχε η τελευταία μαχαιριά. Θεωρώ ότι δεν θα είχε καταλήξει…».

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Αν είχαμε την έγκαιρη παρέμβαση του φρουρού και μπορούσε να αποτρέψει, με μια κλοτσιά, θα ζούσε σήμερα η Κυριακή;

Μάρτυρας: Ναι, νομίζω τα πρώτα τραύματα δεν ήταν μοιραία, μόνο η πέμπτη μαχαιριά και σταμάτησε, γιατί άρχισε να αναβλύζει το αίμα. Το τελευταίο χτύπημα προκάλεσε στο θύμα μαζικότατη βαθιά αιμορραγία. Ο δράστης την τραυμάτισε σε τρία σημεία στον πνεύμονα. Το τελευταίο προκαλεί τη ρήξη της φλέβας κοντά στην καρδιά, στη βάση της καρδιάς. Τα τραύματα ήταν καθαρά. Στόχος ήταν να πεθάνει από το πρώτο χτύπημα.

Ο κ. Γαλεντέρης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος μετά τη δολοφονία αυτοτραυματίστηκε, δεν είχε σκοπό να πεθάνει, ενώ χαρακτήρισε τα τραύματά του «επιφανειακά δερματικά».

«Όλοι οι ανθρωποκτόνοι σκοτώνουν έτσι», επισήμανε ο ιατροδικαστής, «το 99% δεν έχει κανένα ψυχιατρικό νόσημα», είπε ο μάρτυρας, ο οποίος αμφισβήτησε τη διάγνωση της διπολικής διαταραχής.

«Έχει αρκετές νοσηλείες, δεν έχουν καταγράφει μανιακά επεισόδια. Δεν είμαι ειδικός, αλλά ξέρω να το αναγνωρίζω, δεν περιγράφεται πουθενά», είπε ο μάρτυρας, με τον πατέρα του θύματος να φωνάζει: «Να μας κάνει τώρα ένα επεισόδιο».

Στη συνέχεια, κατέθεσε ο θείος της Κυριακής, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στους αστυνομικούς που δεν προστάτεψαν την ανιψιά του.

«Ο φρουρός, αντί να βάλει μια φωνή να πει “ε τι κάνεις εκεί “, να βγει έξω με τη στολή να τον δει… Αυτό θα ήταν αποτρεπτικό. Ούτε ένας αστυνομικός δεν έκανε σωστά τη δουλειά του.

Πήγε και είπε “φοβάμαι”. Δεν της είπαν “έλα εδώ, κάτσε να μας πεις… Ποιος είναι αυτός, ποιος σε έφερε…», είπε ο μάρτυρας.

Τη χτυπούσε

Η θεία της Κυριακής χαρακτήρισε χειριστικό και κακοποιητικό τον κατηγορούμενο, ο οποίος χτυπούσε την 28χρονη και την κακοποιούσε. Όπως είπε, τη συμβούλευε να χωρίσει, αλλά εκείνη τον αγαπούσε.

«Όταν μετά ήθελε να ξεφύγει, δεν μπορούσε, γιατί την εκβίαζε. Της έλεγε “θα κόψω τις φλέβες μου”, “θα κάνω κακό σε εσένα και στην οικογένειά σου”, “θα δεις τι θα γίνει…”.

Με αυτά που γίνονται, ανθρωποκτονίες, δεν μπορώ να πω ότι δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα της κάνει κακό. Της έκανε σκηνές και τη χτυπούσε. Δεν ήθελε να έχει σχέσεις με την οικογένειά της. Αν δεν έβγαινε μαζί του, η Κυριακή δεν έβγαινε. Δεν είχε φίλες. Της έλεγε ότι εάν δεν είμαι κι εγώ στη μαμά σου και στον μπαμπά σου, δεν θα πηγαίνεις ούτε εσύ. Η Κυριακή είχε στενή σχέση με την κόρη μου. Δεν μπορούσαν τα κορίτσια να βρεθούν, να βγουν, να πάνε για ποτό. Της έλεγε “θα πας για ποτό και στις 12 θα περάσω να σε πάρω”. Ή θα τσακώνονταν και δεν θα πήγαινε καθόλου», είπε η θεία της Κυριακής, προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε την 28χρονη μετά τον χωρισμό τους με το σκεπτικό ότι «αφού δεν θα την έχω εγώ, δεν θα την έχει κανείς».

Ήθελε σύνταξη αναπηρίας

Ο δεύτερος θείος της Κυριακής κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος δεν εργαζόταν και έπαιρνε τα χρήματα της 28χρονης. Μάλιστα, όπως ανέφερε, του είχε ζητήσει να μεσολαβήσει για να πάρει και εκείνος αναπηρική σύνταξη.

«Όταν έμαθε ότι ήμουν γραμματέας σωματείου οδηγών δημόσιας χρήσεως κι επειδή είχα χαρτιά αναπηρίας, μου έλεγε να τον βοηθησω να πάρει αναπηρική σύνταξη. Τον ρώτησα τι πρόβλημα έχει και μου είπε “μην ανησυχείς, μπαινοβγαίνω στα ψυχιατρεία και έχω χαρτιά”. Ο κατηγορούμενος έπινε. Και όταν έπινε, φώναζε, χτυπιόταν. Μπροστά μου δεν την χτυπούσε, όμως της φερόταν άσχημα. Δεν την άφηνε να μιλήσει, να πει τη γνώμη της. Μου έβγαζε ότι ήταν παρτάκιας, το εγώ μου, όλα για την πάρτη του».

naftemporiki.gr