Skip to main content

Πυρκαγιές: Αυστηρή γλώσσα του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης στις εταιρείες ανακύκλωσης

(ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)

Ζήτησε εκπαίδευση του προσωπικού τους και του προσωπικού φύλαξης, στην άμεση ενεργοποίηση των συστημάτων πυροπροστασίας

Την ανάγκη 24ωρης φύλαξης και επιτήρησης των μονάδων, αλλά και εκπαίδευσης του προσωπικού τους και του προσωπικού φύλαξης, στην άμεση ενεργοποίηση των συστημάτων πυροπροστασίας, σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας από τις επιχειρήσεις διαχείρισης και ανακύκλωσης αποβλήτων, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε, σήμερα, με αφορμή τις δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε μονάδες ανακυκλώσιμων υλικών στη Σίνδο.

Απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες 26 μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, ο κ. Γιουτίκας τόνισε:  «Δεν δεχόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε χαλαρότητα, ή ακόμη χειρότερα αδιαφορία για την ασφάλεια και την προστασία των συμπολιτών μας και του περιβάλλοντος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημαντικός ο διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών

Από την πλευρά του, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, αρχιπύραρχος Αθ. Παπαθανασίου, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, αντί των τεράστιων σωρών που συχνά λειτουργούν ως εστίες εκδήλωσης φωτιάς και δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα και, όπως έγινε γνωστό, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η οργάνωση προγράμματος ελέγχων από κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Υ.), της Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στις μονάδες διαχείρισης και ανακύκλωσης αποβλήτων που λειτουργούν στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά τους, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση, μετά από πρότασή τους, θα συγκροτήσουν ομάδα εργασίας, ώστε να συνδιαμορφώσουν και να εφαρμόσουν πλαίσιο πρόσθετων, αποτελεσματικών μέτρων πυροπροστασίας, ανάλογα με τη δραστηριότητα κάθε επιχείρησης και τα ανακυκλώσιμα υλικά που διαχειρίζεται, στη βάση των υποδείξεων των αρμόδιων αρχών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Γραφείου Πυρασφάλειας Νομού Θεσσαλονίκης της Π.Υ., αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι Δήμων, της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, γενικοί διευθυντές και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.