Skip to main content

Κολωνάκι: Τα λάθη του 35χρονου παρκαδόρου που προκάλεσαν το σοκαριστικό ατύχημα

INTIME NEWS/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Αν το δέντρο δεν σταματούσε τη φόρα του αυτοκινήτου θα είχαμε τραγωδία

Σοβαρά και απανωτά λάθη καταλογίζουν οι Αρχές στον 35χρονο παρκαδόρο, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για το σοκαριστικό ατύχημα στο Κολωνάκι, όταν ένα SUV Μερσεντές κύλησε ανεξέλεγκτα στην οδό Λουκιανού και κατέληξε μέσα σε εστιατόριο, τραυματίζοντας 12 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τροχαία, που μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο 35χρονος –εξωτερικός συνεργάτης άλλου καταστήματος της περιοχής– ανέλαβε να παρκάρει το πολυτελές όχημα, μετά από σχετικό αίτημα του ιδιοκτήτη του που πήγε για ποτό και δεν έβρισκε θέση στάθμευσης.

INTIME NEWS/ ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Το SUV έμεινε «ξεκλείδωτο» μηχανικά

Το όχημα ήταν αυτόματο, ωστόσο ο παρκαδόρος, σύμφωνα με τα ευρήματα, δεν έβαλε τον επιλογέα ταχυτήτων στη θέση “P” (Park), ούτε ενεργοποίησε σωστά το ποδόφρενο, όπως απαιτείται σε τέτοια συστήματα μετάδοσης.

Έτσι, το SUV παρέμεινε «ξεκλείδωτο» μηχανικά, με αποτέλεσμα να κυλήσει στην απότομη κατηφόρα.

Ο 35χρονος φέρεται να προσπάθησε να σταματήσει το όχημα με τα χέρια του, χωρίς όμως επιτυχία – και τα επακόλουθα είναι γνωστά.

Αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν ότι το όχημα πέρασε πάνω από κολωνάκια και χτύπησε και σε ένα δέντρο, το οποίο και ξεριζώθηκε. Αν δεν είχε ανακοπεί λίγο η φόρα από το δέντρο, ίσως να είχαμε τραγωδία.

Ο 35χρονος συνελήφθη, αλλά μετά την κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Θαμώνες του εστιατορίου και κάτοικοι της περιοχής περιέγραψαν τις σκηνές τρόμου και πανικού που επικράτησαν στο Κολωνάκι.

«Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο. Κάποιος φώναξε ‘αυτοκίνητο’ αλλά ήταν αργά – ήδη βρισκόμουν κάτω, αιμόφυρτη. Σύρθηκα όπως μπορούσα για να μπω στο μαγαζί. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι έχει συμβεί. Ήρθε επάνω μας ένα τσουνάμι από μέταλλα, γυαλιά και αντικείμενα», είπε γυναίκα που τραυματίστηκε.

Η ίδια υπέστη τραύματα στο κεφάλι, στα πλευρά και στο χέρι. Ευχαρίστησε δημόσια τους διασώστες και το ιατρικό προσωπικό του ΚΑΤ: «Η αστυνομία και το ΕΚΑΒ έφτασαν πολύ γρήγορα. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά του ασθενοφόρου, τον Κωνσταντίνο και τον Νίκο – η φροντίδα τους ήταν εξαιρετική – και όλους τους γιατρούς στο ΚΑΤ».