Skip to main content

ΟΑΣΑ: Κινείται κατά της Κοινοπραξίας Συγκοινωνιών Αττικής μετά τα ατυχήματα στα λεωφορεία

Σύγκρουση λεωφορείων στην Βούλα, Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, υπάρχουν τουλάχιστον 10 τραυματίες. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Εκκινεί διαδικασία ποινικών ρητρών ο ΟΑΣΑ

Τη διαδικασία επιβολής ποινικών ρητρών, όπως αυτές προβλέπονται στη σχετική σύμβαση και τη νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων, έχει ξεκινήσει ο ΟΑΣΑ εναντίον της Κοινοπραξίας Συγκοινωνιών Αττικής τόσο για το σοκαριστικό περιστατικό της σύγκρουσης των δυο λεωφορείων την περασμένη Παρασκευή στη Βούλα, όσο και για το χθεσινό ατύχημα που σημειώθηκε κατά τις βραδινές ώρες στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ στο χθεσινό συμβάν με λεωφορείο της αναδόχου κοινοπραξίας κατά την εκτέλεση του δρομολογίου «122: Σαρωνίδα – Σταθμός Αργυρουπόλεως» υπήρξαν υλικές ζημίες και ο Οργανισμός αναζητά την παροχή εξηγήσεων από την ανάδοχο για τις συνθήκες που και τα δυο περιστατικά έλαβαν χώρα, στο πλαίσιο των σχετικών διαδικασιών παρακολούθησης της εκτέλεσης και τήρησης των όρων της συγκεκριμένης σύμβασης παροχής υπηρεσιών, για το οποίο έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά.

«Ο ΟΑΣΑ παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην ασφάλεια των επιβατών, στη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και την εξασφάλιση της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων των αναδόχων του» δηλώνει ο Οργανισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες και βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο το λεωφορείο, 122: Σαρωνίδα – Σταθμός Αργυρουπόλεως», το οποίο δεν είχε επιβάτες, διήνυσε «ακυβέρνητο» μια απόσταση περίπου 150 μέτρων, ανέβηκε σε πεζοδρόμιο, ξήλωσε κολώνες φωτισμού και πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ έπεσε και σε περίφραξη κτιρίου, όπου ευτυχώς σταμάτησε προτού βγει στη λεωφόρο. Ο οδηγός είχε σταματήσει και κατέβηκε για προσωπική του ανάγκη, χωρίς, όμως, να βάλει χειρόφρενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ