Skip to main content

Ερντογάν: Έθεσε θέμα βίζας – Θα συνεχίσει την εισβολή στη Συρία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε απόψε απο τη Βάρνα της Βουλγαρίας ότι συζήτησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες τα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στην τρομοκρατία, ότι θα συνεχίσει την καταπολέμησή της εντός και εκτός συνόρων.

Ο Ερντογάν είπε ότι ελπίζει πως Ε.Ε. – Τουρκία έχουν αφήσει πίσω τους τη δύσκολη περίοδο των κακών σχέσεων. Τόνισε ότι αναμένει από τις Βρυξέλλες στήριξη και όχι επικρίσεις, στον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας.

Αναφερόμενος στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., είπε ότι θα ήταν «μεγάλο λάθος» να μείνει η χώρα του εκτός της διεύρυνσης. «Μετά από τόσες δεκαετίες, από το 1963, είμαστε ακόμα υποψήφια χώρα θα θέλαμε πιο γρήγορες εξελίξεις στις συναντήσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Σήμερα συζητήσαμε τα απαραίτητα βήματα για να βελτιώσουμε τις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της κατάργησης του καθεστώτος θεωρήσεων βίζας για τους Τούρκους πολίτες, ο Ερντογάν είπε ότι η τουρκική πλευρά έχει κάνει το καθήκον της και ότι δεν θα έπρεπε να εκκρεμεί ακόμα αυτό το ζήτημα.

Αναφορικά με τις τελευταίες ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συμπεριληφθούν ισότιμα, ενώ υπογράμμισε ότι παρέδωσε επίσημο έγγραφο με τις υποχρεώσεις όλων των εμπλεκόμενων σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξετάσει λεπτομερώς.

naftemporiki.gr