Skip to main content

Ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο τους «προδότες» μετά την απαλλαγή του βάσει της έρευνας Μάλερ

Στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ θα μπουν στο εξής όσοι έκαναν «σατανικά» πράγματα και «προδοσίες», δεσμεύτηκε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος από το Οβάλ Γραφείο, θριαμβολογώντας για τη μεγαλύτερη πολιτική νίκη του, την απαλλαγή του από οποιαδήποτε κατηγορία περί συνωμοσίας με τη Ρωσία κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016 και παρακώλυσης Δικαιοσύνης, βάσει της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ.

Μέρος του πορίσματος της επίμαχης έρευνας, που σκίαζε την προεδρία του Τραμπ επί δύο χρόνια, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γουίλιαμ Μπαρ. Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει πλεόν έτοιμος για τη δημοσιοποίηση ολόκληρης της έρευνας.

Κανένας άλλος πρόεδρος δεν πρέπει να ερευνηθεί για ένα «ψευδές αφήγημα», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι οι άνθρωποι που το έκαναν έθεσαν τη χώρα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.

«Θα εξεταστούν σίγουρα αυτοί άνθρωποι, τους παρακολουθώ καιρό», δήλωσε ο Τραμπ με νόημα, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα.

Η έρευνα Μάλερ είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφούσε κατά πόσον η ομάδα, που ανέλαβε την προεκλογική του καμπάνια συνωμότησε ή συντόνισε τη δράση της με οποιονδήποτε τρόπο με τους Ρώσους. To δεύτερο σκέλος αφορούσε κατά πόσον υπήρξε παρακώλυση της Δικαιοσύνης.

Οι Δημοκρατικοί επιμένουν πάντως πως πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα η πλήρης έκθεση, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε μόνο μία περίληψή της, η οποία ενδεχομένως να μην είναι τόσο αντικειμενική, όπως τονίζουν. «Δεν είναι ένας ουδέτερος παρατηρητής» σχολίασε η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. Θυμίζουν δε ότι βρίσκονται και άλλες έρευνες σε εξέλιξη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC