Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 49χρονος Τούρκος για τους πυροβολισμούς κατά στελεχών της ΕΥΠ

(Βασίλης Παπαδόπουλος/Eurokinissi)

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που του «έδειξαν» τον δρόμο για τις φυλακές

Προφυλακιστέος κρίθηκε, έπειτα από την απολογία του, ο 49χρονος Τούρκος υπήκοος, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των πυροβολισμών κατά στελεχών της ΕΥΠ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης την περασμένη εβδομάδα.

Ο 49χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Απολογούμενος, φέρεται να υποστήριξε ότι ενήργησε υπό το βάρος φόβου και πανικού, θεωρώντας ότι απειλείται – όπως είπε – από ανθρώπους που συνδέονται με τις μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας του.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα ενεργούσε έτσι εάν γνώριζε ότι ήταν άνθρωποι της ΕΥΠ» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητώντας συγγνώμη για την πράξη του.

Πρόσθεσε δε, ότι πυροβόλησε χαμηλά προς τη θέση του συνοδηγού όπου δεν καθόταν κανένας. Όπως φέρεται να απολογήθηκε, ζει από το 2018 στην Ελλάδα έχοντας λάβει άσυλο λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που του «έδειξαν» τον δρόμο για τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί τα ξημερώματα τού περασμένου Σαββάτου στο χωριό Κάτω Βυρσίνη, στην ορεινή Ροδόπη, ενώ φέρεται να σχεδίαζε να διαφύγει στη Βουλγαρία.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες έκδοσης άλλων 2 κατηγορουμένων

Στο μεταξύ, το προηγούμενο 24ωρο συνελήφθησαν στην πόλη Σβίλενγκραντ της Βουλγαρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δύο ακόμη Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι καταζητούνταν για το ίδιο επεισόδιο.

Πρόκειται για 23χρονο και 43χρονο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν επίσης κακουργηματικές πράξεις, ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες προκειμένου να εκδοθούν στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ