Καλή επιτυχία στους υποψήφιους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, που κάνουν πρεμιέρα αύριο, ευχήθηκε με μήνυμά της η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη.
Η υπουργός Παιδείας καλεί τους υποψήφιους πριν μπουν στο εξεταστικό κέντρο να κλείσουν τα μάτια και να ονεειρευτούν οτιδήποτε τους κάνει χαρούμενους.
«Αντλήστε αισιοδοξία και ελπίδα από τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα σας όλη την περίοδο της προετοιμασίας σας. Κοιτάξτε μπροστά. Το χθες πέρασε. Η επιτυχία δεν έχει ένα ”πρόσωπο”. Έχει διαφορετικά πρόσωπα για τον καθένα από εσάς», αναφέρει στο βιντεοσκοπημένο της μήνυμα.
«Μπείτε στο εξεταστικό κέντρο με σιγουριά και αυτοπεποίθηση», παρακινεί τους υποψήφιες η κ. Ζαχαράκη, σημειώνοντας πως οι οικογένειες, οι καθηγητές σας, η πολιτεία ολόκληρη και η ίδια στέκονται δίπλα τους. «Παλεύουμε όλοι για να έχετε περισσότερες και καλύτερες επιλογές», όπως λέει.
Ολόκληρο το μήνυμα της υπουργού
Καλημέρα!
Θα τηρήσω και εγώ την παράδοση και θα στείλω ένα μήνυμα σε όλους εσάς.
Πριν μπείτε στο εξεταστικό κέντρο κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε οτιδήποτε σας κάνει χαρούμενους.
Μια ωραία, ανέμελη βόλτα με φίλους. Το άθλημα που σας κάνει να νιώθετε δυνατοί.
Αντλήστε αισιοδοξία και ελπίδα από τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα σας όλη την περίοδο της προετοιμασίας σας.
Κοιτάξτε μπροστά. Το χθες πέρασε.
Η επιτυχία δεν έχει ένα «πρόσωπο». Έχει διαφορετικά πρόσωπα για τον καθένα από εσάς.
Για τον καθένα από εμάς.
Και η ζωή όπως σας λένε και είναι αλήθεια, έχει πολλούς δρόμους και πολλά μονοπάτια για να φτάσετε τελικά στο όνειρό σας.
Όμως τα «όνειρα» και τα «θέλω» μας, είναι στόχοι.
Απλώς με άλλα λόγια!
Κάθε «θέλω», κάθε όνειρο, κάθε μικρός ή μεγάλος «στόχος» απαιτεί δουλειά, δέσμευση, επιμονή και υπομονή. Ό,τι δηλαδή χρειάστηκε στα πολλά χρόνια του σχολείου.
Μπείτε στο εξεταστικό κέντρο με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.
Οι οικογένειες, οι καθηγητές σας, η πολιτεία ολόκληρη και εγώ στεκόμαστε δίπλα σας.
Παλεύουμε όλοι για να έχετε περισσότερες και καλύτερες επιλογές.
Για τον ατομικό σας βίο. Για το συλλογικό καλό. Για το «αύριο» της πατρίδας μας γιατί από εσάς εξαρτάται.
Ξέρω καλά ότι μάλλον δεν έχει σημασία τι σας λέμε. Μεγάλη σημασία έχει τι κάνουμε.
Για αυτά που κάνουμε λοιπόν, στο Υπουργείο Παιδείας, θα επανέλθω!
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε ακόμα:
→ Πανελλήνιες εξετάσεις: Πρεμιέρα την Παρασκευή για τα ΓΕΛ – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι