Τον ομότιμο καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόρη Παπαγιάννη κάλεσε ο Εφέτης Ανακριτής να καταθέσει την επιστημονική του άποψη σχετικά με τους μετασχηματιστές, τα ηλεκτρικά τόξα και την πυρόσφαιρα.
Ο καθηγητής ηλεκτρολόγος μηχανολόγος μηχανικός, υποστήριξε ότι η ενέργεια που εκλήθη από τα ηλεκτρικά τόξα δεν ήταν ικανή να προκαλέσει πυρόσφαιρα.
«Η ενέργεια δεν ήταν αρκετή για πυρόσφαιρα από έλαια σιλικόνης»
Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά την κατάθεση του ο κ. Παπαγιάννης ανέφερε πως κατά την άποψή του δεν υπήρξε κάποια έκρηξη από εσωτερικό βραχυκύκλωμα στους μετασχηματιστές των ηλεκτραμαξών και πως η ενέργεια η οποία εκκλήθηκε από τα ηλεκτρικά τόξα στα βραχυκυκλώματα τα οποία δημιουργήθηκαν δεν είναι αρκετή για να δημιουργήσει πυρόσφαιρα από έλαια σιλικόνης.
«Είχα έρθει αρχικά αυτοβούλως και μετά με κάλεσε για επίσημη κατάθεση. Παρέδωσα μια τεχνική έκθεση», είπε επίσης.
Επίσης τον ανακριτή επισκέφθηκαν, συγγενείς των θυμάτων για να ενημερωθούν σχετικά με την υπόθεση.