Skip to main content

Νομική: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 6 από τις 7 προσαγωγές – Με «παρελθόν» όλοι οι συλληφθέντες

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Όλοι οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 19-29 ετών, ενώ μόνο ένας δηλώνει φοιτητής της ΑΣΟΕΕ

Σε συλλήψεις μετετράπησαν οι έξι από τις επτά προσαγωγές στις οποίες προχώρησε νωρίτερα η αστυνομία, για τα επεισόδια στη Νομική που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός διδακτορικού φοιτητή.

Επιπλέον εντοπίστηκε και συνελήφθη μία κοπέλα για υπόθαλψη.

Οι έξι άντρες που τελικά συνελήφθησαν, ταυτοποιήθηκαν μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας. Στην κατοχή όλων βρέθηκαν και τα ρούχα που φορούσαν στην επίθεση.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 19-29 ετών, ενώ μόνο ένας δηλώνει φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κανείς εκ των υπολοίπων δεν είναι φοιτητής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης.

Αντιθέτως, ελεύθερη αφέθηκε μια φοιτήτρια του ΕΚΠΑ, η οποία, φεύγοντας από την εκδήλωση με ταξί, φέρεται να πήρε μαζί της έναν εκ των εμπλεκομένων. Ωστόσο, όπως προέκυψε, δεν γνώριζε ότι το συγκεκριμένο άτομο συμμετείχε στο επεισόδιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλοι οι συλληφθέντες έχουν παρελθόν για την δράση τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο, με προσαγωγές και συλλήψεις από την Κρατική Ασφάλεια από διάφορα επεισόδια και καταλήψεις.

Η κοπέλα που συνελήφθη για υπόθαλψη φέρεται με το αυτοκίνητο της να παρέλαβε και να φυγάδευσε έναν εκ των εμπλεκομένων. Η ίδια είναι επίσης γνώριμη των Αρχών. Το όχημά της κατασχέθηκε.

Για έναν εκ των εμπλεκομένων προέκυψε ότι τον Μάρτιο του 2023 -σε ηλικία 17 ετών- είχε συμεμτάσχει σε περιστατικό επίθεσης σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

Ενας κατηγορούμενος είχε συμετάσχει σε περιστατικό επίθεσης και εμπρησμού περιπολικού στο Μοναστηράκι τον Μάρτιο του 2023, κατά την διάρκεια επεισοδίων μετά από πορεία για τα Τέμπη.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου.