Skip to main content

Τρεις αναφορές Κούγια στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Λιγνάδη

Αναφορά στον εισαγγελέα και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου για τις δικονομικές ενέργειες που έγιναν στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε ο συνήγορός του.

Ο Αλέξης Κούγιας βάλλει κατά των εισαγγελέων που διενήργησαν την προκαταρκτική έρευνα, κατά της ανακρίτριας που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης, αλλά και κατά του προέδρου και μελών του δικαστικού συμβουλίου που ακύρωσαν το αίτημα για ακυρότητα της προδικασίας.

Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για πρωτοφανή υπόθεση στα δικαστικά χρονικά λέγοντάς: «Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πώς προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιον λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή, όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξουν το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» είπε ο κ. Κουγιας συμπληρώνοντας ότι έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν απάντησε σχετικά με το εάν θα προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης του εντολέα του όπως είχε προαναγγείλει.

naftemporiki.gr