Skip to main content

Κ. Τσιάρας: Σε ένα κράτος δικαίου δεν υπάρχει εκβιασμός για το σημείο κράτησης ενός φυλακισμένου

«Δεν είναι δυνατόν σε ένα κράτος δικαίου, να υπάρχει εκβιασμός για το που θα βρίσκεται ένας κρατούμενος»,  τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρας, χαρακτηρίζοντας τη θέση του Δ. Κουφοντίνα «Ιδιαίτερη και λεπτή». 

Ο κ. Τσιάρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε επίσης ότι,  ο Δ. Κουφοντίνας αρνούνταν τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ τώρα θέλει να βρίσκεται εκεί, σημειώνοντας ότι «Υπήρξαν οι απαντήσεις από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και πλέον ο κρατούμενος έχει τη δυνατότητα να ασκήσει τα ένδικα μέσα».

Ο υπουργός, εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του για την έκταση που έχει πάρει το θέμα στον δημόσιο διάλογο, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αντίθεση ενός κράτους δικαίου, με τον εκβιασμό ενός κρατούμενου που επιθυμεί να βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα. 

Υποστήριξε δε ότι σε έναν τέτοιο εκβιασμό, αυτός που πρέπει να υποχωρήσει είναι η κυβέρνηση και όχι ένας καταδικασμένος απεργός πείνας, που έχει τη δυνατότητα να διακόψει την απεργία όποτε θέλει, ενώ επικριτικός ήταν και όσον αφορά τη στάση της αντιπολίτευσης για το θέμα.