Skip to main content

Ρέντσι: «Ανόητες» οι δηλώσεις Ντέισελμπλουμ

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, αναφερόμενος στα σχόλια του προέδρου του Eurogroup και απερχόμενου υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντέισελμπλουμ, αναφορικά με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Σε σχόλιό του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αφού χαρακτηρίζει «ανόητες» τις αναφορές του Ολλανδού πολιτικού, ο οποίος σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα είχε δηλώσει ότι οι χώρες του Νότου σπατάλησαν τα χρήματα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε «ποτά και γυναίκες», ο κ. Ρέντσι λαμβάνει ανοικτά θέση υπέρ της απομάκρυνσης του κ. Ντέισελμπλουμ από τη θέση του επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών της Ευρωζώνης.

Κι αυτό «μολονότι ο Ντέισελμπλουμ ανήκει στην πολιτική οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών», συμπληρώνει ο απερχόμενος γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Η απομάκρυνσή του πρέπει να γίνει, όπως συμπληρώνει, «και για τον ίδιο και για την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών».

Ο κ. Ρέντσι επαναφέρει την πρότασή του για απευθείας εκλογή υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, όπως συμπληρώνει, «πρέπει να δώσουμε τη μάχη κατά των λαϊκιστών, χωρίς να πάψουμε να είμαστε λαϊκοί». Παράλληλα, ο Ιταλός τέως πρωθυπουργός στέκεται και στην εκλογική συντριβή του ολλανδικού Κόμματος Εργασίας (PvdA), από το οποίο προέρχεται ο κ. Ντέισελμπλουμ.

«Εργαζόμαστε για μία Ευρώπη της δημοκρατίας και όχι της γραφειοκρατίας», κλείνει το σχόλιό του ο Ματέο Ρέντσι, επ’ αφορμή της άτυπης Συνόδου Κορυφής για τα 60 χρόνια της Ε.Ε. στη Ρώμη, το Σάββατο.

naftemporiki.gr