Skip to main content

Θ. Ρουσόπουλος για Βατοπέδι: Οι συκοφαντίες κατέπεσαν

«Συκοφαντίες και άθλιες μεθοδεύσεις κατέπεσαν», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στην αθώωση όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. 

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι περίτρανα πλέον απεδείχθη ότι σκάνδαλο είναι η κατασκευή της υπόθεσης Βατοπεδίου «από κέντρα που είχαν συμφέρον να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή, μέσω σπίλωσης των στενότερων συνεργατών του».

«Εννιά χρόνια μετά, οι σκεπτόμενοι Έλληνες ας αναρωτηθούν για όσους πολιτικούς και δημοσιογράφους έσπευσαν τότε άκριτα να υιοθετήσουν τις αθλιότητες», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι είναι κρίμα που «ο Γιάννης Αγγέλου δεν έζησε να νιώσει αυτήν τη δικαίωση». Στον στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και διευθυντή του γραφείου του, Γιάννη Αγγέλου, που απεβίωσε πέρυσι, είχε επιβληθεί η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 400.000 ευρώ για την υπόθεση.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός παρατήρησε ότι «ακούστηκε πως διακινήθηκε μαύρο χρήμα, ότι υπήρξαν πολιτικές συνεννοήσεις υπόγειες, προκειμένου να τους δοθεί κάτι που δεν τους ανήκε», για να συμπληρώσει ότι «όλα αυτά αποδείχθηκε ότι ήταν ψέματα, αθλιότητες και συκοφαντίες».

Ο κ. Ρουσόπουλος μνημόνευσε τις τηλεοπτικές εκπομπές που «ξεκινούσαν στις 6 το πρωί και διαρκούσαν ως τα μεσάνυχτα» και ασχολούνταν με το λεγόμενο «σκάνδαλο Βατοπεδίου» και συμπλήρωσε ότι εννέα χρόνια μετά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για «φούσκα», που «όλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί». 

Καταλήγοντας, επέμεινε ότι η δικαστική απόφαση «κλείνει περίτρανα μια άθλια μεθόδευση» και σημείωσε πως «αυτό που έγινε σήμερα κλείνει μια πληγή για τον τόπο». 

naftemporiki.gr