Skip to main content

Κ. Καραμανλής για Βατοπέδι: Η απόφαση κλείνει μια μεγάλη πληγή

«Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε δήλωσή του με αφορμή την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση Βατοπεδίου.

«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία» σημειώνει ο κ. Καραμανλής.

Ο στόχος τους, όπως επισημαίνει, «είναι προφανής: να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση, συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους» και «ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο».

«Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν» συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως όσοι «εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα» μένουν «βαρύτατα εκτεθειμένοι».

«Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι» καταλήγει ο κ. Καραμανλής.