Skip to main content

«Σπάει» την απαγόρευση της κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος; Σκέψεις και για προσφυγή στο ΣτΕ

«Φωτιά» στις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης έβαλε η απόφαση της τελευταίας να απαγορέψει την τελετή αγιασμού των υδάτων εξαιτίας των νέων περιοριστικών μετρων. Η Ιερά Σύνοδος, απέρριψε τα μέτρα, ενώ η κυβερνηση ανταπάντησε με μία σκληρή ανακοίνωση όπου τόνιζε μεταξύ άλλων πως «ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν»

Η ένταση φαίνεται πως κλιμακώνεται περαιτέρω καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info ύστερα από πρόταση του προς την ΔΙΣ η οποία αποφάνθηκε ομόφωνα θετικά, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί σε κάποια από τις ακτές της Αττικής εντός της δικαιοδοσίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κάπου στο Μοσχάτο ή την Καλλιθέα, και θα τελέσει τον Αγιασμό των Υδάτων.

«Αν και η τελετή θα είναι ιδιαίτερα λιτή με τον Αρχιεπίσκοπο μόνο, συνοδευόμενο από έναν διάκονο, ο συμβολισμός είναι εξαιρετικά ισχυρός αφού η ΚΥΑ απαγορεύει ρητώς αυτές τις τελετές και δεν προβλέπει την παραμικρή εξαίρεση. Το μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και προς τους κάθε λογής αντιφρονούντες είναι σαφές: Ο Αρχιεπίσκοπος ηγείται προσωπικά των αντιδράσεων» αναφέρεται στο δημοσίευμα

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο site το σύνολο των 82 Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. πρόκειται να προσφύγει στο ΣτΕ καά της απόφασης Πρόκειται επίσης για μία κίνηση-εφόσον πρααγματοποιηθεί- υψηλού συμβολισμού, καθώς μέχρι να κατατεθεί, να συζητηθεί και να δημοσιευθεί η απόφαση, θα έχει περάσει η γιορτή των θεοφανείων.