Skip to main content

ΚΙΔΗΣΟ: Ενταφιάζονται οι θεωρίες συνωμοσίας με την έκθεση της ΤτΕ

Για ενταφιασμό, με μεγάλη καθυστέρηση, των συνωμοτικών θεωριών της μνημονιακής περιόδου κάνει λόγο το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ),  με αφορμή δημοσίευμα της κυριακάτικης Καθημερινής για την εσωτερική έκθεση της ΤτΕ.

Όπως αναφέρει, τις θεωρίες αυτές «διακίνησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προτάσσοντας το κομματικό όφελος απέναντι στην ανάγκη για συγκρότηση ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων ώστε η χώρα να ξεπεράσει την κρίση σύντομα και με το μικρότερο δυνατό κόστος, όπως έγινε στην Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο».

Παρόλα αυτά, συμπληρώνει, «εξακολουθεί να διώκεται ο πρώτος πρόεδρος της ανεξάρτητης ΕΛΣΤΑΤ για διόγκωση του ελλείμματος. Στις 3 Δεκεμβρίου 2017 η Αμερικανική Στατιστική Ένωση σε απαντητική επιστολή της προς τους κκ. Γεωργαντά και Λογοθέτη σχετικά με το έλλειμμα του 2009 τονίζει ότι από την έρευνα που έκανε προκύπτει ότι ο κ. Γεωργίου δεν αύξησε το έλλειμμα αντίθετα από ότι γινόταν πριν που το έκρυβαν».

Καταλήγοντας, το ΚΙΔΗΣΟ σημειώνει ότι περιμένει από τους «ανεξάρτητους κατά τα άλλα λειτουργούς της Ελληνικής Δικαιοσύνης που προφανώς ενημερώνονται επιλεκτικά και προσφεύγουν σε επιλεκτικές μαρτυρίες, να αποδείξουν ότι πραγματικά λειτουργούν ανεξάρτητα και δεν υπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες».