Skip to main content

Γ. Κουμουτσάκος: Μείζον θέμα εάν δεν διαψευστούν οι δηλώσεις Τουσκ

«Εάν το Μαξίμου δεν διαψεύσει άμεσα τις δηλώσεις Τουσκ περί απόφασης των “28” για κλειστά σύνορα, υπάρχει μείζον θέμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Τα γριφώδη tweets δεν συνιστούν διάψευση. Για κάτι τόσο σοβαρό υπάρχει μια απάντηση: “Διαψεύδουμε τον κ. Τουσκ”», αναφέρει σε νέα ανάρτησή του ο κ. Κουμουτσάκος.

«Γιατί ο Πρωθυπουργός “κρυβόταν” τόσες ώρες και εμφανίστηκε μετά από πίεση της Ν.Δ. ; Περιμένουμε ρητή διάψευση από το Μαξίμου», συμπληρώνει.

«Ποιος από τους δύο αντιλαμβάνεται σωστά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής; Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα;», διερωτάται ο κ. Κουμουτσάκος, απαντώντας σε αναφορές της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, η οποία του καταλόγισε ότι δεν έχει διαβάσει τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Παράλληλα, παραθέτει τόσο τις δηλώσεις του κ. Τουσκ περί απόφασης των «28» για κλείσιμο των συνόρων, όσο και εκείνες του κ. Τσίπρα μετά από το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, όταν ο Πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι «όχι μόνο δεν απομονώθηκε η Ελλάδα, αλλά αντιθέτως απομονώθηκαν οι χώρες που ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα». 

Οι παράτυπες ροές μεταναστών και προσφύγων κατά μήκος των δυτικών Βαλκανίων τελείωσαν, τόνισε νωρίτερα μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ότι αυτό δεν ήταν μονομερής απόφαση ορισμένων χωρών, αλλά και των «28» της Ε.Ε.