Skip to main content

Νίκη – έκπληξη του Σάντερς επί της Κλίντον στο Μίσιγκαν

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Με 49,9% έναντι 48,2% επικράτησε στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στο Μίσιγκαν, εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016 ο Μπέρνι Σάντερς της Χίλαρι Κλίντον.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατάφερε ωστόσο να επικρατήσει στην Πολιτεία του Μισισίπι.

«Ήταν μια φανταστική νύχτα στο Μίσιγκαν», τόνισε ο κ. Σάντερς.

Παρά την απροσδόκητη ήττα της, ωστόσο, η κ. Κλίντον ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των μισών εκ των 2.382 εκλεκτόρων που της χρειάζονται για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Η ισχυρή παρουσία του κ. Σάντερς, ωστόσο, γερουσιαστή από το Βερμόντ ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του «δημοκράτη σοσιαλιστή» και έχει ως πρότυπο του το κράτος πρόνοιας των σκανδιναβικών χωρών, δίνει νέο αέρα στην προεκλογική καμπάνια εντός του Δημοκρατικού Κόμματος.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.