Skip to main content

Ρωσία – Καζάν: Φόβοι για βαρύ απολογισμό από την πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο

Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο στο Καζάν, 800 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, έχει αυξηθεί ήδη στους πέντε, αλλά ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να είναι πολύ βαρύτερος, καθώς σωστικά συνεργεία αναζητούν ακόμη 25 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πέντε άνθρωποι είναι νεκροί και 55 τραυματίες εξαιτίας της πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε την Τετάρτη, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, την οποία επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ενώ το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων διευκρίνισε ότι 25 άνθρωποι συνέχιζαν να είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Πρόκειται για «εργαζόμενους οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν κανένα νέο», είπε στο TASS ο Ιγκόρ Παντσίν, εκπρόσωπος του υπουργείου στην περιοχή του Βόλγα.

«Μια οροφή κατέρρευσε, υπάρχει κόσμος κάτω από τα συντρίμμια, δεν υπάρχουν επιζώντες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εργασίας του Τατζικιστάν, ο οποίος βρίσκεται στη Ρωσία, οι τέσσερις από τους ανθρώπους που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους ήταν Τατζίκοι εργαζόμενοι στο εμπορικό κέντρο.

Συνολικά 650 είχαν παγιδευτεί από τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε σχεδόν 4.000 τετραγωνικά μέτρα του εμπορικού ακινήτου.

Περίπου 500 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων μελών μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, αναπτύχθηκαν την Τετάρτη στην περίμετρο του κτιρίου, καθώς πολλοί από τους εμπόρους προσπαθούσαν να περισώσουν εμπορεύματα από τα καταστήματά τους στο εμπορικό κέντρο από τις φλόγες εν μέσω της κατάστασης πανικού που επικρατούσε.