Skip to main content

Βουλή: Ερωτήματα για τον αριθμό ωφελούμενων από το επίδομα σίτισης

Ερωτήματα για τον αριθμό των ωφελουμένων από το πρόγραμμα για το επίδομα σίτισης προέκυψαν από την συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ύστερα από την δεύτερη ανάγνωσή του.

Το έγγραφο του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσδιόριζε τον αριθμό των νοικοκυριών έως 300.000 που θα λάμβαναν μηνιαίο επίδομα σίτισης 100 ευρώ για εννέα μήνες με συνολικό κόστος τα 137,7 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή ο τ. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε έγγραφο του υπουργείου Εργασίας με ημερομηνία 2 Μαρτίου σύμφωνα με το οποίο θα ωφεληθούν «κατ’ ανώτατο όριο 300.000 φυσικά πρόσωπα ή 170.000 νοικοκυριά».

Το έγγραφο αυτό είναι η Εισηγητική Έκθεση του νομοσχεδίου για τις οικονομικές επιπτώσεις από την εφαρμογή των μέτρων κατά της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου παρενέβη και επεσήμανε πως υπάρχει επικαιροποιημένο έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, με ημερομηνία 3 Μαρτίου, σύμφωνα με το οποίο θα ωφεληθούν 300.000 φυσικά πρόσωπα και άρα 155.000 οικογένειες.

Newsroom naftemporiki.gr