Skip to main content

Συλλήψεις 8 παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων σε κεντρικό Νοσοκομείο της Αθήνας

Δεν διέθεταν πτυχίο και άδεια άσκησης επαγγέλματος, δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας, νυκτερινές ώρες της Τρίτης σε Νοσοκομείο του κέντρου της Αθήνας, για τον εντοπισμό γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών διαπίστωσε ότι 8 αλλοδαπές γυναίκες εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, ενώ δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.