Skip to main content

Απ. Λύτρας: Τι αναφέρει στην κατάθεσή της η σύζυγός του

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου»

Τις συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε το επεισόδιο αλλά και τη βιαιότητα με την οποία αυτό εξελίχθηκε φέρεται να περιέγραψε στην κατάθεσή της η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, η σύζυγος του ποινικολόγου κατέθεσε τα εξής:

«Γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για μια ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας.  Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδερφή μου στην οποία είχα αφήσει το παιδί μου για να βγούμε και η οποία μου έστελνε βιντεάκια με την μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί.

Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά.

Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι.

Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις είχα γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου.

Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε.

Τον Οκτώβρη του είχα ζητήσει να χωρίσουμε αλλά δεν ήταν βίαιος παρότι ήταν δύσκολος ως χαρακτήρας».

Πειθαρχική έρευνα

Ο γνωστός ποινικολόγος, που διώκεται για κακούργημα, αφέθηκε ελεύθερος με όρους την υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγό του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Η απόφαση ανακριτού και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Λύτρας προκάλεσε την αντίδραση του Αρείου Πάγου που ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας σε βάρος των δύο δικαστικών λειτουργών

Ζήτησε συγγνώμη

Ο ίδιος σε δηλώσεις του εξερχόμενος από την Ευελπίδων ζήτησε συγγνώμη από τη σύζυγό του, τις κόρες του και όλο τον κόσμο και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει βοήθεια ειδικών.

«Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Και εγώ δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και η ίδια κατέθεσε, δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια, γιατί έχω χτίσει μια καριέρα και οικογένεια με πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου και η πράξη μου είναι αδιανόητη», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα αναζητήσω τις αιτίες γιατί συνέβη, δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί άνθρωπος σε παρόμοια κατάσταση. Ζητώ συγγνώμη από όλον τον κόσμο. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια», πρόσθεσε.