Skip to main content

Κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω καύσωνα – Πού αλλού δεν λειτουργούν

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα παραμείνουν ανοικτά, προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά οι πανελλαδικές και οι προαγωγικές εξετάσεις

Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία σε περιοχές της Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες, λόγω του επερχόμενου καύσωνα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τροποποιείται το ωράριο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ σε πολλές περιοχές τα σχολεία θα είναι κλειστά τόσο την Τετάρτη, όσο και την Πέμπτη.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια, πάντως, θα παραμείνουν ανοικτά, προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά οι πανελλαδικές και οι προαγωγικές εξετάσεις.

Δήμος Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία) εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.

Νωρίτερα η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων, καθώς και η κεντρική υπηρεσία (Ρόδου 181, Σεπόλια) θα λειτουργήσουν από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Καύσωνας: Κλειστά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στην Αθήνα την Τετάρτη και την Πέμπτη

Δήμος Πειραιά

Αναστέλλεται λόγω του επικείμενου καύσωνα, η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Πειραιά), καθώς και τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης:  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άνοιξη, αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα).

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024,  όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

Δήμος Πετρούπολης

Λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την επικράτηση υψηλού καύσωνα καθώς και των υποδείξεων της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Πετρούπολης αποφάσισε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, να παραμείνουν κλειστά.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν σε κλιματιζόμενους χώρους, ενώ οι εξετάσεις στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα διεξαχθούν κανονικά.

Δήμος Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω λαμβάνοντας υπόψη την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για άνοδο της θερμοκρασίας σε επίπεδα υψηλότερα των φυσιολογικών,αποφασίζει και ενημερώνει για τα εξής:

Αναστέλλεται για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά Σχολεία), καθώς και των τριών ΚΔΑΠ που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων του, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

• Επισημαίνεται ότι έχει εξασφαλιστεί η προμήθεια ανεμιστήρων και εμφιαλωμένων νερών για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια – Λύκεια) του Δήμου Αιγάλεω, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελληνίων και των Προαγωγικών Εξετάσεων.

Χαϊδάρι

Στον Δήμο Χαϊδαρίου αποφασίζει:

  • Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά σε κλιματιζόμενους χώρους.
  • Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία την Τετάρτη 13.6 και Πέμπτη 14.6 θα παραμείνουν κλειστά.

Αγία Βαρβάρα

Στην Αγία Βαρβάρα, η δημοτική αρχή αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων στις 11.30 π.μ. σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του δήμου την Τετάρτη 12/6/2024 και την Πέμπτη 13/6/2024 λόγω καύσωνα.

Ελευσίνα

Αναστέλλεται η λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων στον Δήμο Ελευσίνας την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι σχολικές γιορτές που έχουν προγραμματιστεί θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των διευθυντών.

Ηράκλειο Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 12 Ιουνίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά, δημόσια και ιδιωτικά) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Η λειτουργία των σχολείων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία.

Για την διεξαγωγή μαθήματος με εναλλακτικό τρόπο θα αποφασίσουν και θα ενημερώσουν οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών ακόμα και άνω των 40 βαθμών Κελσίου τα επόμενα 24ωρα και για προληπτικούς λόγους, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) του Δήμου Αγίας Παρασκευής, αύριο Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6.

Στόχος είναι η προστασία και η ασφάλεια τόσο των μαθητών και των γονέων, όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Διευκρινίζεται πως όλοι οι Βρεφονηπιακοί και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και θα λειτουργήσουν κανονικά για όσους γονείς επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους.

Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι Πανελλήνιες, οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών.

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία Δημόσιων και Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων, καθώς και των Δημοτικών Σχολείων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου, με απόφαση Δημάρχου, λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Δήμος Πεντέλης

Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία οι παιδικοί σταθμοί στην Πεντέλη την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 13/6/24, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.  Όσον αφορά τη διεξαγωγή των σχολικών εορταστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα, εναπόκειται στην Διεύθυνση του σχολείου η διεξαγωγή τους ή μη και έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Πέραμα

Στον δήμο Περάματος, αύριο 12/6/24 και 13/6/24 θα παραμείνουν κλειστά για την πρωινή βάρδια.

Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Με απόφαση του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρου Τσίρμπα, αναστέλλεται λόγω του επικείμενου καύσωνα, η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού) αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν δηλαδή τα ολοήμερα τμήματα).

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Ασπρόπυργος

Με απόφαση του Δημάρχου Ασπροπύργου κ. Γιάννη Ηλία αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των Σχολείων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ασπροπύργου, από την Τρίτη 11/6/2024 έως και την Πέμπτη 13/6/2024 για λόγους προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών) από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που προβλέπονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δήμος Αχαρνών

Και τις δύο μέρες (Τετάρτη και Πέμπτη) θα μείνουν κλειστά τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα ειδικά σχολεία που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αχαρνών.

Τονίζεται ότι τόσο τα Γυμνάσια όσο και τα Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά, προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι Πανελλήνιες και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για τη διεξαγωγή ή όχι σχολικών εκδηλώσεων (παραστάσεων, εκδρομών κ.α.), που έχουν προγραμματιστεί εναπόκειται στη Διεύθυνση κάθε σχολικής μονάδας.

Τέλος κανονικά θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Γαλάτσι

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, καθώς, σύμφωνα με όλα τα διεθνή κανάλια μετεωρολογίας, οι θερμοκρασίες στην περιοχή προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κελσίου. Για αύριο, Τετάρτη 12 Ιουνίου, η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί στις ίδιες τιμές θερμοκρασίας με σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου, συνεπώς τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Γαλατσίου.

Ζωγράφου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 12/06/2024 και Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) στον Δήμο Ζωγράφου.

Καισαριανή

Στην Καισαριανή, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά σε κλιματιζόμενους χώρους. Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά & νηπιαγωγεία) την Τετάρτη 12.6 και Πέμπτη 13.6 θα παραμείνουν κλειστά.

Βύρωνας

Στον Βύρωνα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα (νηπιαγωγεία,δημοτικά) για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 ενόψει του επικείμενου καύσωνα. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι για τις ίδιες μέρες.

Δήμος Δάφνης – Υμηττού

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δάφνης και Υμηττού (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Ηλιούπολη Αττικής

Ο Δήμος Ηλιούπολης ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω καύσωνα.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηλιούπολης θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών δεν είναι υποχρεωτική.  Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6, για την ασφάλεια των μαθητών, ενόψει του επικείμενου καύσωνα που αναμένεται να πλήξει την Αττική με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου.

Όλοι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί του Δήμου διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και θα λειτουργήσουν κανονικά για όσους γονείς επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους.

Τονίζεται ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά και ανεμπόδιστα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 και των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή των σχολικών εορταστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τις συγκεκριμένες ημέρες, εναπόκειται στους Διευθυντές των σχολείων η διεξαγωγή τους ή μη και έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Παπάγου – Χολαργός

Με απόφαση του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου, αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Παπάγου και Χολαργού), την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, λόγω του επικείμενου καύσωνα.

Η λειτουργία των σχολείων για τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία. Διευκρινίζεται ότι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Βριλησσίων

Αύριο Τετάρτη 12/06/2024 αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στο Δήμο Βριλησσίων λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σε όσα σχολεία έχουν προγραμματιστεί εορτές λήξης της σχολικής χρονιάς τις απογευματινές ώρες θα διεξαχθούν κανονικά.

Την Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Βριλησσίων θα είναι κλειστά λόγω της τοπικής εορτής-αργίας της Αναλήψεως του Κυρίου.

Για την Παρασκευή 14/06/2024 η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Δήμος Κρωπίας

Διακοπή λειτουργίας λόγω καύσωνα, συνεπεία των ακραίων επικρατουσών ακραίων συνθηκών που θα επικρατήσουν αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 των Σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών) και των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, δημόσιων και ιδιωτικών που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Κρωπίας.

Δήμος Διονύσου

Λόγω του καύσωνα αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Διονύσου για την Τετάρτη (12 Ιουνίου), ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν από τις 07.00 έως τις 14.00 τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη. Η κατάσταση για την Πέμπτη (13 Ιουνίου) θα επανεκτιμηθεί αύριο Τετάρτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.

Κανονικά τα σχολεία σε Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη

Σύμφωνα με προβλέψεις των τοπικών μετεωρολογικών σταθμών που λειτουργούν εντός της επικράτειας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, οι ανώτατες τιμές της θερμοκρασίας των επόμενων ημερών δεν αναμένεται να υπερβούν τους 33 βαθμούς κελσίου. Με βάση τις προβλέψεις αυτές, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανακοινώνει πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα συνεχίσουν την κανονική λειτουργία τους. Σε περίπτωση σημαντικής μεταβολής των προβλέψεων θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

Πάτρα

Κλειστά λόγω καύσωνα θα παραμείνουν αύριο (Τετάρτη 12/6) και μεθαύριο (Πέμπτη 13/6), όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, λόγω της πρόβλεψης για επικράτηση συνθηκών καύσωνα, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.

Πάτρα: Κλειστά δημοτικά και νηπιαγωγεία αύριο και την Πέμπτη λόγω καύσωνα

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Με απόφαση του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του δήμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, ο καύσωνας καθιστά δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μικρών μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου αποφασίστηκε όλα τα δημοτικά σχολεία να λειτουργήσουν αύριο και την Πέμπτη έως τις 11:30 το πρωί, ενώ τα ολοήμερα δεν θα λειτουργήσουν.

Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης

Στον δήμο Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, η δήμαρχος Νίκη Ανδρεάδου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί και έως το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος εξαιτίας του καύσωνα.

Νάουσα

Επίσης, στη Νάουσα, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Κουτσογιάννη, αύριο (Τετάρτη), τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) και το ΕΕΕΕΚ Νάουσας θα κλείσουν στις 12 το μεσημέρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που πλήττουν τη χώρα.

Βέροια

Στον δήμο Βέροιας τροποποιείται το ωράριο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ώρα αποχώρησης των μαθητών από τις αίθουσες ορίζεται για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί.

Σέρρες

Στον δήμο Σερρών αναστέλλεται έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, η λειτουργία της ολοήμερης βάρδιας των νηπιαγωγείων, δημοτικών, ειδικού νηπιαγωγείου και ειδικού δημοτικού. Αναφορικά με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠμεΑ ο δήμος επισημαίνει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά, μιας και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική λόγω μη υποχρεωτικότητας της εκπαίδευσης αυτής.

Επιπλέον, έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στους δήμους Σιντικής και Ηράκλειας του νομού Σερρών.

Ερμιονίδα

Με μειωμένο ωράριο έως τις 11:30 π.μ. σήμερα τα σχολεία στην Ερμιονίδα. Κλειστές όλες οι μονάδες Τετάρτη και Πέμπτη.

Βοιωτία (Θήβα, Ορχομενός, Λιβαδειά, Δελφοί, Αράχωβα)

Τα μαθήματα θα διακόπτονται στις 11:30 π.μ, σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη έως την Πέμπτη στους δήμους Θηβαίων, Λιβαδειάς, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Ορχομενού και Δελφών.

Εύβοια

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων από Τρίτη έως Πέμπτη στους δήμους Χαλκιδέων, Ερέτριας, Διρφύων – Μεσσαπίων και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Κλειστά θα μείνουν για το ίδιο διάστημα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π.Με.Α.

Φθιώτιδα

Από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη, στις 11:30 θα κλείνουν στους δήμους Λαμιέων και Στυλίδας όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί.

Στον δήμο Λοκρών έως τις 11:30 θα λειτουργήσουν δημοτικά και νηπιαγωγεία Τετάρτη και Πέμπτη. Οι σχολικές γιορτές που έχουν προγραμματιστεί για αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων. Συστήνεται να προτιμηθούν ώρες και σημεία που οι καιρικές συνθήκες θα είναι πρόσφορες για τον σκοπό αυτό.

Στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, η αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Τρίτη έως την Πέμπτη, τροποποιείται ως εξής: 11:30 π.μ. από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, 11:30 π.μ. από τα Νηπιαγωγεία Αμφίκλειας και Ελάτειας, 12:00 μ.μ. από το Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας και 12:00 μ.μ. από όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Θεσσαλία

Στους δήμους Τρικκαίων, Μετεώρων και Τυρνάβου δημοτικά και νηπιαγωγεία θα λειτουργούν μέχρι τις 11:30, από σήμερα έως και την Πέμπτη. Παρόμοια απόφαση έλαβε και ο δήμος Μετεώρων, όπου η λειτουργία των σχολείων μέχρι την Πέμπτη θα τερματίζεται στις 11:30 π.μ.

Με απόφαση του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία – δημοτικά) σε όλη την έκταση του «καλλικρατικού» δήμου δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12/06/2024 και την Πέμπτη 13/06/2024.

Η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας αποφάσισε, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αύριο Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6 , η λήξη μαθημάτων σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου να γίνει στις 11:30. Αντίστοιχα, μέχρι τις 11.30 το πρωί θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, και τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δημου Μουζακίου.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία – δημοτικά) σε όλη την έκταση του Δήμου Βόλου, καθώς και το ΕΕΕΕΚ Νέας Ιωνίας δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12/06/2024 και την Πέμπτη 13/06/2024.

Σάμος

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, την Τετάρτη, 12.06.2024, την Πέμπτη, 13.06.2024 και την Παρασκευή, 14.06.2024, ανακοίνωσαν οι Δήμοι Δυτικής και Ανατολικής Σάμου.

Χανιά

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία) σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω καύσωνα.

Στον Δήμο Αποκόρωνα στα Χανιά, με απόφαση του δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία) για αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου και για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Άργος

Με απόφαση του δημάρχου Άργους – Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζου, θα υπάρξει αναστολή λειτουργίας των ΚΔΑΠ, των Παιδικών Σταθμών και των Βρεφονηπιακών Σταθμών, εντός των ορίων του δήμου, την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 και την Πέμπτη 13 του μήνα, λόγω του καύσωνα.

Σπάρτη

Με απόφαση του δημάρχου Σπάρτης, Μιχάλη Βακαλόπουλου, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του δήμου Σπάρτης, θα είναι κλειστά στις 12 και στις 13 Ιουνίου 2024. Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σπάρτης, θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Κόρινθος

Με απόφαση του δημάρχου Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη, όλα τα δημόσια νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του δήμου Κορινθίων, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, αφού θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, ενώ η περιοχή, είναι στο «πορτοκαλί», στον χάρτη επικινδυνότητας της Πολιτικής Προστασίας. Κλειστά θα παραμείνουν από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχωρας – Αγίων Θεοδώρων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται