Skip to main content

Έρχονται 35άρια το Σαββατοκύριακο

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

«Ποδαρικό» με υψηλές θερμοκρασίες θα κάνει ο Ιούνιος

Πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να «σκαρφαλώσει» το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος.

Με το που μπει ο Ιούνιος θα «μυρίσει» καλοκαίρι, καθώς ήδη από την Κυριακή 2 Ιουνίου η θερμοκρασία θα αυξηθεί σημαντικά. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος).

Ο μετεωρολόγος σημειώνει ότι πρόκειται για θερμή εισβολή που θα ξεκινήσει την Κυριακή 2 Ιουνίου και θα έχει μια σχετική διάρκεια, χωρίς όμως να είναι σαφές ποια θα είναι αυτή.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, γνωστοποιεί ότι πέρα από την άνοδο της θερμοκρασίας του αέρα, ζεσταίνουν και τα νερά στις θάλασσες. Άρα είναι ευκαιρία για μπάνιο στην θάλασσα.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Αναλυτικά:

  • το Σάββατο 1 Ιουνίου, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 33 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 34 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν κατά τόπους όμβροι.
    Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
  • Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Κυριακή 2 Ιουνίου, η θερμοκρασία αναμένεται στην ηπειρωτική χώρα να φτάσει τους 32 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
    Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.