Skip to main content

Στις κάλπες οι συμβολαιογράφοι αύριο και μεθαύριο για νέα Δ.Σ των συλλόγων

Στον Σύλλογο της Αθήνας (ΣΣΕΑΠΑΔ) την ψήφο των συναδέλφων τους διεκδικούν για πρώτη φορά πέντε συνδυασμοί.

Για νέες διοικήσεις στους  συμβολαιογραφικούς συλλόγους θα ψηφίσουν αύριο Κυριακή και μεθαύριο Δευτέρα (26 και 27 Μαΐου) οι συμβολαιογράφοι σε όλη την Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά κυρίως της Αθήνας,  που καλύπτει μεγάλη περιφέρεια σε όλη τη χώρα (Αττική, Κυκλάδες, Σποράδες, Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα) και εκπροσωπεί πάνω από το μισό αριθμό των  συμβολαιογράφων σε πανελλαδική κλίμακα.

Στον Σύλλογο της Αθήνας (ΣΣΕΑΠΑΔ) την ψήφο των συναδέλφων τους διεκδικούν για πρώτη φορά 5 συνδυασμοί συμβούλων.

Τον συνδιασμό «Λόγω τιμής»  απαρτίζουν 6 μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, που αποτέλεσαν και τη δυναμική μειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης, με γνωστότερους την έμπειρη συμβολαιογράφο Χριστίνα Μάνδρου και τον Πάνο Οράτιο Κουτά,  καθώς και άλλους δραστήριους στο Σύλλογο συμβολαιογράφους.

Η ομάδα συμβούλων της πλειοψηφίας αν και στο μεσοδιάστημα  έχει δεχθεί αποχωρήσεις, απευθύνεται και πάλι στους συμβολαιογράφους με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο Γιώργο Ρούσκα.

Στις εκλογές πρωτοεμφανίζεται ο συνδυασμός  «Συμβολαιογραφία με Μέλλον» στον οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων o Θεόδωρος Χαλκίδης, γενικός γραμματέας του Συλλόγου τα τελευταία έτη, στενός συνεργάτης του νυν προέδρου κ. Ρούσκα και εκπρόσωπος στο Κτηματολόγιο.

Οι πρόεδροι 

Για τον ΣΣΕΑΠΑΔ υποψηφιότητα θέτει και πάλι ο επί τρεις θητείες πρόεδρος κ. Ρούσκας. Ανθυποψηφία είναι και η Ελένη Κοντογιώργου,παλαιότατο συνδικαλιστικό στέλεχος με συμμετοχή σε  κρίσιμα πόστα, της γενικής γραμματέως και αντιπροέδρου τα τελευταία χρόνια.

Υποψήφιος για την προεδρεία του ΣΣΕΑΠΑΔ είναι και ο  συμβολαιογράφος.  Στυλιανός Ρέβελας.

Στη Θεσσαλονίκη επανέρχεται ως μοναδικός υποψήφιος ο νυν πρόεδρος Δημήτριος Τζίμας, ενώ την ψήφο των συμβολαιογράφων διεκδικούν παλαιοί και νέοι και στους λοιπούς Συλλόγους .