Skip to main content

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης

«Η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα», είχε πει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και πρόσθεσε: «Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν. Ζουν, εμπνέουν, ενθουσιάζουν, χαρίζουν χαράν».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα και μίλησε στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean”.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνα, ο ιδρυτής του Ομίλου Aegean Oil συζήτησε με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας για το Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού και το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ που θα εγκαινιαστεί το προσεχές Σάββατο.

Ο κ. Μελισσανίδης ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ  και  απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το Μετάλλιο Τιμής της ΑΕΚ – τον Χρυσό Δικέφαλο Αετό και το λάβαρο του συλλόγου.

 

Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε εξάλλου την ευκαιρία να εκφράσει προς τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη τις ευχαριστίες Του για τη μεγάλη δωρεά του προκειμένου να κατασκευασθεί το Ιερόν Σκευοφυλάκιον (Μουσείο) του Πατριαρχείου.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επανέφερε μάλιστα στη μνήμη την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία της ΑΕΚ για τα 80στα γενέθλια του ιστορικού συλλόγου, στο Φανάρι.

«Η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα»

«Η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα», είχε πει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και πρόσθεσε: «Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν. Ζουν, εμπνέουν, ενθουσιάζουν, χαρίζουν χαράν»

Ο κ. Βαρθολομαίος είχε μάλιστα τονίσει ότι «εν εκ των λαμπρών Αθλητικών Σωματείων της Πόλεώς μας υπήρξεν η «Αθλητική Ενωσις Κωνσταντινουπόλεως», το ιδρυθέν εις την συνοικίαν του Πέραν το 1924 και αργότερον εκριζωθέν και αυτό εντεύθεν και μεταφυτευθέν εις την άλλην πλευρά του Αιγαίου, εξ αιτίας των γνωστών ιστορικών περιπετειών της Ομογένειας. Το Σωματείων σας. Η «ΑΕΚ», η εν τω Κλείνω Αστει πλέον διαπρέπουσα και τιμώσα το όνομα της Πόλεώς μας και τα αρχαία σύμβολα της Ορθοδοξίας, ακόμη και εις το έμβλημά της.

Χαιρόμεθα διότι η ΑΕΚ  δεν εγήρασε! Δεν είναι γραία! Είναι απλώς μεγάλη εις ιστορίαν, εις επιτεύγματα, εις εμπειρίαν, εις προσφοράν προς την νεότητα, εις τίτλους και εις δόξαν. Συγχαίρομεν πατρικώς επί τη ευτυχεί αμφιετηρίδι και ελπίζομεν ότι τα οιοδήποτε προβλήματα που κατά καιρούς αναφύονται, ως τα επί του παρόντος οικονομικά, θα υπερπηδώνται. Πάντοτε θα ευρίσκωνται άνθρωποι, οι οποίοι πέραν από το ποδόσφαιρον καθ’ εαυτό θα διακρίνουν ότι η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν. Ζουν, εμπνέουν, ενθουσιάζουν, χαρίζουν χαράν. Μας έχει κυριολεκτικώς συγκινήσει η προσωπική περίπτωσίς σας, αγαπητέ κύριε Νικολαϊδη (σ.σ. ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ), και ολίγων φίλων σας, οι οποίοι εις κρίσιμον στιγμήν δια την ΑΕΚ εσπεύσατε με στοργή υιών προς μητέρα, να την βοηθήσετε, αντιπελαργούντες, να εξέλθη της τελευταίας κρίσεως και να συνεχίση την ωραίαν πορείαν της προσφοράς της προς την άλκιμον Ελληνική νεότητα», κατέληξε τότε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συγχαίροντας το « το ιστορικόν Σωματείον» και ευχόμενος τότε: «Να τα εκατοστήση»!».