Skip to main content

Απεργία ΓΣΕΕ: Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ σήμερα η Αθήνα – Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Intime News

Πώς θα κινηθούν τα αστικά λεωφορεία - Στάση εργασίας των ταξί - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας διαμαρτύρεται για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά και ζητεί αύξηση των μισθών πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών.

Οι διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ

Διεκδικεί ακόμη άμεση επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου (επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ.).

Ζητεί επιπλέον αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με την ουσιαστική ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού, καθώς και πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής.

Απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης η ΓΣΕΕ έχει απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Χωρίς Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ

Οι μετακινήσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής διεξάγονται σήμερα μετ’ εμποδίων, λόγω της συμμετοχής εργαζομένων στα ΜΜΜ στη γενική απεργία.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα οι συρμοί του Μετρό, του Προαστιακού, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ. 

Πώς θα κινηθούν τα αστικά λεωφορεία

Τα αστικά λεωφορεία αναμένεται να κινηθούν από τις 9:00 ως τις 21:00 λόγω στάσεων εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας). Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 10:00 ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια της Hellenic Train

Αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, ανακοίνωσε η Hellenic Train, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στη σημερινή απεργία.

Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

  • Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα: 52,53,56 και 57
  • Στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισας: 1591,1592,2593,2594,1597 και 1598
  • Στο τμήμα Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς: 1300,1305,1318,1323,1326 και 2301
  • Στο τμήμα Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Πειραιάς: 1206,1207,1222,1223,1230 και 1231
  • Στο τμήμα Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα: 1532,1535,1550,1553,2530 και 2533.

Ταξί: Στάση εργασίας

Στάση εργασίας έχει εξαγγείλει και το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής από τις 5.00 το πρωί έως τις 15.00. Οι αυτοκινητιστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 το πρωί.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με τα πλοία να μένουν σήμερα δένουν στα λιμάνια έως τις 24.00.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτα μέτρα τροχαίας θα τεθούν σε ισχύ από τις 9:30 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω των προγραμματισμένων απεργιακών συγκεντρώσεων και της πορείας διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλες συλλογικοτήτες.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Μπορείτε να ενημερώνεστε διαρκώς για την κίνηση στους δρόμους ΕΔΩ.

naftemporiki.gr