Skip to main content

Στάρμερ: Η θέση των Εργατικών σε νέο δημοψήφισμα πρέπει να είναι «παραμονή»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το Εργατικό Κόμμα της θα πρέπει να στηρίξει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ σε περίπτωση που διενεργηθεί δεύτερο δημοψήφισμα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος για το Brexit Κίρ Στάρμερ.

«Εάν υπάρξει δημοψήφισμα, αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει ως δέσμευση, αν θέλετε, σε οποιαδήποτε συμφωνία θελήσει να φέρει η Τερέζα Μέι. Εάν αυτή είναι η θέση της, τότε κατά την άποψή μου η προεπιλογή μας πρέπει να είναι η ‘παραμονή’», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στο Sky News.

Παρόλα αυτά ο Στάρμερ σημείωσε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να επιδιώξει να εξασφαλίσει από το Κοινοβούλιο τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος την ερχόμενη Τρίτη, κατά τη διεξαγωγή της συζήτησης στην διάρκεια της οποίας οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ, ή κατά της προτεινόμενης από τη Μέι συμφωνίας για το Brexit.

Πηγή: Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.