Skip to main content

Ναυτεμπορική: Να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και στα επόμενα εκατό χρόνια

(Φωτ. Papadakis)

Ευχές και δηλώσεις στο Naftemporiki TV από τους προσκεκλημένους στην επετειακή εκδήλωση

Ανταπέδωσαν στη «Ναυτεμπορική» με την παρουσία τους και τις δηλώσεις τους την τιμή που και εκείνη περιποιεί στην επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία επί έναν ολόκληρο αιώνα οι κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού προσκηνίου της χώρας, που έδωσαν το «παρών» στον λαμπρό εορτασμό των 100 χρόνων της εφημερίδας στο Μουσείο της Ακρόπολης.

(Φωτ. Papadakis)
Σπύρος Φωκάς, Όλγα Κοράκη, Νομικοί Σύμβουλοι του ομίλου Aegean. (Φωτ. Papadakis)
Παύλος Πανταζόπουλος, Ίνα Ταράντου. (Φωτ. Papadakis)

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα σχόλιά τους τόσο για τον έναν αιώνα προσφοράς της «Ναυτεμπορικής» στην οικονομική και επιχειρηματική ζωή της χώρας, όσο και για το συγκινητικό ντοκιμαντέρ για τον πρώτο αιώνα της ιστορίας της εφημερίδας, η οποία έχει εξελιχθεί σήμερα υπό τη νέα ιδιοκτησία της σε έναν πολυσχιδή μιντιακό Όμιλο.

Γιώργος Παπανικολάου δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Λιάνης, Χριστίνα Χαφουσίδου και Γιώργος Μελισανίδης. (Φωτ. Papadakis)
Κωνσταντίνος Τόλης, Ελληνικά Γαλακτοκομεία. (Φωτ. Papadakis)
(Φωτ. Papadakis)
Νίκος Χαρδαλιάς, Γιώργος Λιάνης, Σάββας Καλεντερίδης. (Φωτ. Papadakis)

Δημήτρης Παπαστεργίου,Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Εκατό χρόνια σύγχρονης Ελλάδας, όπως αυτή αποτυπώθηκε σε όλες τις φάσεις, εύκολες ή δύσκολες, ή μάλλον δύσκολες και δυσκολότερες, από τα φύλλα της “Ναυτεμπορικής” και είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι η εφημερίδα αυτή υπάρχει και συνεχίζει να γράφει, να μεταδίδει πολύ σημαντικές ειδήσεις για την οικονομική ζωή της Ελλάδας. Δεν είναι καθόλου τυχαία τα όσα είδαμε σε μια εκδήλωση εφάμιλλη της ιστορίας της “Ναυτεμπορικής”. Συγχαρητήρια στην οικογένεια Μελισσανίδη, να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο. Και για εμένα κάτι παραπάνω: από τις πολύ πρώτες εφημερίδες που το 1995 βγήκανε στο διαδίκτυο, όταν πολλοί από εμάς πιθανώς να μην ξέραμε καν τι είναι αυτό».

Κωνσταντίνος Οικονόμου, Deputy General Manager head of Shipping Finance στην Παγκρήτια Τράπεζα, , Δημήτρης Παπαστεργίου Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. (Φωτ. Papadakis)
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο. (Φωτ. Papadakis)

Άννα Καλλιάνη, Γιώργος Τζανάκος. (Φωτ. Papadakis)

Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

«Μακρά η ιστορία της “Ναυτεμπορικής” και εξαιρετικά σημαντική για την πορεία της χώρας και για τη συμβολή της σε μια αντικειμενική δημοσιογραφία. Είχα την ευκαιρία πολύ πρόσφατα με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών να συνεργαστώ με τα τελευταία, τα πιο πρόσφατα εντυπωσιακά βήματα της εφημερίδας, γενικότερα του Ομίλου, και να αξιολογήσω το θετικό αποτύπωμα που είχαν στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Εύχομαι και τα επόμενα 100 χρόνια να είναι το ίδιο παραγωγικά ή και περισσότερο. Και όπως διαβάσαμε στο εξαιρετικό έντυπο, είμαι απολύτως βέβαιος ότι η δέσμευση του εκδότη θα τηρηθεί στο ακέραιο».

Βενετία Καλλιπολίτου, Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, Λάμπης Ταγματάρχης. (Φωτ. Papadakis)
Νίκος Δένδιας, υπουργός Εθνικής Αμύνης, Συμεών Παληός, Πάνος Λασκαρίδης, εφοπλιστές.(Φωτ. Papadakis)

Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών

«Ο ιστορικός χρόνος ήταν πολύ καλός για τη “Ναυτεμπορική”. Εκατό χρόνια και είναι ακόμα νέα, ακόμα σφριγηλή, ακόμα τόσο δυναμική και με ενέργεια, όπως ήταν όταν πρωτοξεκίνησε. Μαζί με τη “Ναυτεμπορική” παρακολουθήσαμε και την ιστορία της Ελλάδος των τελευταίων 100 χρόνων σε αυτήν την πολύ λαμπερή βραδιά και πρέπει να ευχηθούμε άλλα εκατό χρόνια».

Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank, Κώστας Λαλιώτης, Χάρης Θεοχάρης υφ. Εθν. Οικονομίας & Οικονομικών. (Φωτ. Papadakis)
Κωνσταντίνος Γιαννίδης, πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.(Φωτ. Papadakis)
Άλεξ Φωτακίδης Partner & Head of Greece, CVC Capital Partners, Δημήτρης Σπυρίδης, Λάμπης Ταγματάρχης.(Φωτ. Papadakis)

Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Είχαμε μια πολύ γρήγορη περιήγηση της ελληνικής Ιστορίας τα τελευταία 100 χρόνια, πραγματικά εξαιρετικά επιτυχημένη. Μέσα από όλα αυτά, βέβαια, ξύπνησαν σκέψεις για το πόσο ταραγμένα θα είναι τα επόμενα χρόνια, που ελπίζω να μην είναι. Εγώ να ευχηθώ και τα επόμενα 100 χρόνια τουλάχιστον ζωή στην εφημερίδα, στο site, στην τηλεόραση».

Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

«Πρώτα από όλα να ευχηθώ χρόνια πολλά στην εφημερίδα του Εμπορίου, της Βιομηχανίας, της Ναυτιλίας, των Υπηρεσιών, του Πειραιά και όλης της Ελλάδας. Νομίζω ότι η “Ναυτεμπορική” τίμησε την επιχειρηματικότητα όλα αυτά τα χρόνια και η επιχειρηματικότητα τιμάει τη “Ναυτεμπορική”».

Αλεξάνδρα Πάλλη, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής. (Φωτ. Papadakis)
Γρηγόρης Αντωνιάδης, πρόεδρος ΔΣΕ. (Φωτ. Papadakis)

Γιώργος Πιτσιλής Διοικητής ΑΑΔΕ

«Θερμά συγχαρητήρια για την πολύ μεγάλη προσφορά στον οικονομικό Τύπο τα πρώτα εκατό χρόνια ζωής της “Ναυτεμπορικής” και ευχές για άλλα χίλια!»

Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

«Είμαι πάρα πολύ περήφανη και ως Ελληνίδα, γιατί εφημερίδες όπως η “Ναυτεμπορική” παραμένουν σταθερές στις αξίες τους, έχουν έναν συγκεκριμένο κώδικα επικοινωνίας, δεοντολογίας και παραμένουν σταθερές. Επίσης, χαίρομαι που η οικογένεια Μελισσανίδη πήρε στα χέρια της μια εφημερίδα που βεβαίως ξεκίνησε από μακριά, από τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους. Άκουσα και τον υιό Μελισσανίδη με όλο αυτό το πάθος και το όραμα που έχει και βλέπω έναν εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα, ένα εξαιρετικό επιτελείο. Τι να ευχηθώ; Να ευχηθώ όλοι αυτοί που εργάζονται για την εφημερίδα να είναι γεροί, δημιουργικοί, να συνεχίσετε έτσι. Η Ελλάδα χρειάζεται σωστή ενημέρωση, σταθερή, με αξίες και κωδικούς ηθικής».

Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Κωνσταντίνος Τούμπουρος, μέλος Δ.Σ. ΕΛΛΑΚΤΩΡ. (Φωτ. Papadakis)
Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank. (Φωτ. Papadakis)

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος ΕΕΑ. (Φωτ. Papadakis)

«Μια πολύ μεγάλη στιγμή τα 100 χρόνια της “Ναυτεμπορικής”, μια εφημερίδα που είναι συνδεδεμένη με το επιχειρείν, είναι πραγματικά μεγάλη επιτυχία να έχουμε μια εφημερίδα που μπορούμε να μαθαίνουμε καθημερινά τα επιχειρηματικά νέα, θα έλεγα ότι έχει γίνει αναγκαίο εργαλείο και εμείς ως Επιμελητήριο δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνεργασία και με την εφημερίδα και με το site και με τον τηλεοπτικό σταθμό, και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον Όμιλο για την πολύ μεγάλη στήριξη που δίνει στο επιχειρείν και ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εύχομαι ολόψυχα να γιορτάσουμε και τα 150 και τα 200 χρόνια».

Μιχαήλ Λιούσιν, Εκπρόσωπος Ρωσικής Πρεσβείας (Φωτ. Papadakis)

Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

«Εκατό χρόνια “Ναυτεμπορικής”, εκατό χρόνια προσφοράς και ενημέρωσης στον γενικότερο πληθυσμό, αλλά ειδικότερα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου τα επόμενα 200, που δεν θα είμαστε εμείς εδώ, αλλά η “Ν” να είναι και να συνεχίσει να ενημερώνει και το κοινό της αλλά ιδιαίτερα την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας».

Ταουφίκ και Χάλα Χούρι. (Φωτ. Papadakis)
Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής, Έμη Λιβανίου, Παγιέτ Παλαιολόγου, Bureau Veritas, Γιώργος Μελισανίδης, εκδότης «Η Ναυτεμπορική», Ανδρέας Χατζηγιάννης, πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.(Φωτ. Papadakis)
Μιχάλης Σφακιανάκης, πρύτανης ΠΑ.ΠΕΙ. (Φωτ. Papadakis)

Βίβιαν Μπουζάλη, Chief Corporate Affairs & Communication Officer, Mytilineos

«Μεγάλη μας χαρά που μπορούμε σήμερα να γιορτάσουμε μαζί σας αυτά τα 100 χρόνια και ευχόμαστε πολλά χρόνια ακόμα και τουλάχιστον άλλα 100. Μια εφημερίδα που είναι έγκριτη, αξιόπιστη, μια εφημερίδα που συνοδεύει τουλάχιστον τον δικό μου πρωινό καφέ».

Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ξενοδόχος, πρ.γ.γ. ΕΟΤ, Βίβιαν Μπουζάλη,
διευθύντρια επικοινωνίας Mytilineos.(Φωτ. Papadakis)

Μάριος Ηλιόπουλος, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Seajets

«Βρεθήκαμε σε αυτήν τη σημερινή βραδιά, εγώ λίγο υπερέβαλα εαυτόν διότι ήρθα από υπερατλαντικό ταξίδι σήμερα το απόγευμα, αλλά δεν θα μπορούσα να λείπω από μια τέτοια γιορτή – όχι της δημοσιογραφίας, από μια γιορτή της ελευθεροτυπίας».

Δημήτρης Μελισσανίδης, Τζένη Μελισσανίδη, Μαριάννα Λάτση, Ιζαμπέλα Αρβανίτη.(Φωτ. Papadakis)

Δημήτρης Μπουραντάς, Πρύτανης New York College και Πρόεδρος Endless

«Δικιά μου τιμή είναι που με κάλεσε η “Ναυτεμπορική”, γιατί πιστεύω ότι συμβάλλει στην κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας μέσω της αξιόπιστης, έγκυρης και επίκαιρης ενημέρωσης. Και μέσα από αυτή την ενημέρωση κάνει και κάτι ακόμη πάρα πολύ σημαντικό, συμβάλλει και στον πολιτικό πολιτισμό αλλά και στην κοινωνική κουλτούρα σε αξίες, σε πεποιθήσεις, σε αρχές, που είναι βασική προϋπόθεση για την πατρίδα μας».

(Φωτ. Papadakis)
(Φωτ. Papadakis)
(Φωτ. Papadakis)