Skip to main content

Κέρκυρα: Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα κατά του 17χρονου για την αιματηρή συμπλοκή με μαχαιριές (βίντεο)

Φωτ. αρχείου: Nikos Libertas / SOOC

Συνελήφθη για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε από τις αρχές σε βάρος του 17χρονου ο οποίος συνελήφθη μετά την αιματηρή συμπλοκή ανηλίκων με τρεις τραυματίες, χθες Τετάρτη στην κεντρική πλατεία Σαροκό, στην Κέρκυρα.

Ο 17χρονος, Έλληνας υπήκοος, συνελήφθη για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 17χρονος επιχείρησε με τη χρήση μαχαιριού -αρχικά- να πλήξει 19χρονη, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθεια της να τον ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια, ο 17χρονος με το ίδιο μαχαίρι τραυμάτισε δύο ανήλικους, 14 και 17 ετών, καθώς και έναν 49χρονο Ιταλό, ο οποίος έσπευσε στο σημείο για βοήθεια.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., ακολούθησε άμεση κινητοποίηση Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας (Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, Αστυνομικό Τμήμα, Τμήμα Τροχαίας και Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανήλικου δράστη, σε περιοχή περιφερειακά της πόλης. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε για τις παραπάνω πράξεις.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω από το επεισόδιο βρίσκονται προσωπικές διαφορές – πιθανώς ερωτικά κίνητρα.

Η κατάσταση των 3 τραυματιών

Κατά το ίδιο μέσο, ένας εκ των τριών τραυματιών μεταφέρθηκε στα Ιωάννινα προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειογραφία.

Τόσο ο 17χρονος που μεταφέρθηκε στα Ιωάννινα, όσο και οι υπόλοιποι τραυματίες, δεν διατρέχουν κίνδυνο, ωστόσο παραμένουν στο νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά τον 49χρονο Ιταλό που δέχθηκε επιφανειακή μαχαιριά όταν πήγε να χωρίσει τους ανηλίκους, έλαβε εξιτήριο.