Skip to main content

Τέμπη: «Έφοδος» στα γραφεία του ΟΣΕ – Κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι

REUTERS/Alexandros Avramidis

Θα γίνει αντιπαραβολή με τις συνομιλίες που παραδόθηκαν στους δικαστικούς λειτουργούς

«Έφοδο» στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, στον σταθμό Λαρίσης και στο Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) πραγματοποίησαν αστυνομικοί χθες, Τρίτη 2/4 το απόγευμα, παρουσία εισαγγελέα.

Προηγήθηκε εντολή του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, ο οποίος διενεργεί τη δικαστική έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά που σχετίζονται με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνει αντιπαραβολή με τις συνομιλίες που έχουν παραδοθεί στους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι πραγματοποιούν την έρευνα.

Σύμβαση 717: Ελεύθεροι με εγγυήσεις άλλοι δύο κατηγορούμενοι της ΕΡΓΟΣΕ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες Τρίτη, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια ευρωπαϊκών υποθέσεων Χριστίνα Σαλαππα, άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Και οι δύο, στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή καταβολής, εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου, χρηματικής εγγύησης που για τον έναν ορίστηκε στις 600 χιλιάδες ευρώ και για τον έτερο στις 10 χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον, ορίστηκε και για τους δύο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμβαση 717: Ελεύθεροι με εγγυήσεις άλλοι δύο κατηγορούμενοι της ΕΡΓΟΣΕ

Ενώπιον της δικαστικής λειτουργού έχουν ήδη βρεθεί επτά από τους 14 κατηγορουμένους από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή υψηλότατων εγγυήσεων.

Αναφορά στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβη τη Δευτέρα 1/4 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να καταθέσει αναφορά για την τραγωδία των Τεμπών.

Σε δήλωσή του, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για χάλκευση του ηχητικού υλικού με τις συνομιλίες και για προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης για να δημιουργηθεί η αίσθηση του ανθρώπινου λάθους.