Skip to main content

Ναυτεμπορική: 100 χρόνια ιστορίας – Από τα πρώτα βήματα, στη νέα εποχή (βίντεο)

(Φωτ. Papadakis)

Η Μαρία Ναυπλιώτου μάς ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και στους σταθμούς που σημάδεψαν την πορεία της «Ν»

Ναυτεμπορική: «Η αρχαιοτέρα εξ’ όλων των εκδοθεισών εις το είδος της εις ολόκληρον τον κόσμον οικονομική, εμπορική, βιομηχανική και ναυτική εφημερίς».

Έχοντας συμπληρώσει 100 χρόνια αταλάντευτης πορείας στην αξιόπιστη ενημέρωση, η «Ν» εισέρχεται στον δεύτερο αιώνα της ζωής της, βάζοντας πλώρη για νέα «λιμάνια». Ο πρώτος αιώνας της ιστορικής διαδρομής της ήταν ένας αιώνας που τα είχε όλα: παγκόσμιους πολέμους, εμφύλιο, πολιτικές κρίσεις, δικτατορία, μνημόνια, πληθωριστικές κρίσεις, πανδημία.

Καθ’ όλη τη διαδρομή της, η «Ν» συμπορεύτηκε, κατέγραψε και σημάδεψε με την ανεξίτηλη σφραγίδα της τις εξελίξεις που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα, ανοίγοντας νέους δρόμους στον χώρο της ενημέρωσης.

Στο βίντεο, που προβλήθηκε στη λαμπρή επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την πρώτη έκδοση της «Ν», η αφηγήτρια, Μαρία Ναυπλιώτου, μάς ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στις ρίζες των ιδρυτών της «Ναυτεμπορικής», Πάνου και Τζώρτζη Αθανασιάδη, ακολουθώντας τη διαδρομή τους, που έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία της ιστορικής οικονομικής εφημερίδας.

Καθώς το νήμα της αφήγησης ξετυλίγεται, φτάνουμε στο σήμερα και στη νέα εποχή που εγκαινίασε για τη «Ναυτεμπορική» η αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος το 2021. Υπό νέα διοίκηση, έχοντας επιστρέψει στον Πειραιά, εκεί όπου γεννήθηκε, η «Ν» συνεχίζει την πορεία της στο μέλλον και στην ιστορία.

Γιατί ο κύκλος δεν έχει τέλος…

Γιώργος Μελισανίδης: Η Ναυτεμπορική σημάδεψε τον ελληνικό Τύπο, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την πορεία του