Skip to main content

Το Νέο Μουσείο Ποντίων Κατερίνης-Πιερίας έχει ως βάση πάνω από 600 τεκμήρια και μαρτυρίες

(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Παρουσιάστηκαν η μουσειολογική και η μουσειογραφική μελέτη γι' αυτό που αποτελεί όνειρο χρόνων για την Ένωση Ποντίων Πιερίας

Ένα όνειρο χρόνων, που δεν είναι άλλο από το να βρουν… μεγαλύτερη στέγη οι μνήμες, ξεκινά να παίρνει σάρκα και οστά στην Κατερίνη. Το Σάββατο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης η μελέτη για το Νέο Μουσείο Ποντίων Κατερίνης-Πιερίας, το έχει ήδη αγκαλιαστεί από το Δήμο Κατερίνης, την Αντιπεριφέρεια Πιερίας και τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Όταν ολοκληρωθεί, εκεί θα στεγαστεί η συλλογή της Ένωσης Ποντίων Πιερίας – στόχος είναι να εμπλουτιστεί, ώστε ο νέος πολιτιστικός φορέας να γίνει ορόσημο στην ευρύτερη περιοχή.

Προς το παρόν το σωματείο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 600 τεκμήρια που προέρχονται από οικογένειες Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στην Πιερία ως πρόσφυγες. Έτσι, έχει δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο αντικειμένων αντιπροσωπευτικό του κύκλου της οικιακής και κοινωνικής ζωής, αλλά και της βιοποριστικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές του Πόντου.

Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews