Skip to main content

Η Ρωσία αναφέρει την «πιο μαζική» ουκρανική επίθεση στην Κριμαία

Φωτ. REUTERS/Stringer

Ένας 65χρονος κοτώθηκε από θραύσματα ρουκετών και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν

Η Ουκρανία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας πυραύλους στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στη χερσόνησο της Κριμαίας, με στόχο τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Οι ρωσικές αρχές στη Σεβαστούπολη έκαναν μάλιστα λόγο για την «πιο μαζική επίθεση» όλων των εποχών, διακόπτοντας προσωρινά την κυκλοφορία πάνω από τη γέφυρα της Κριμαίας.

Στη μεγάλης κλίμακας ουκρανική επίθεση, ένας 65χρονος κάτοικος της πόλης σκοτώθηκε από θραύσματα ρουκετών και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, δήλωσε ο επικεφαλής της πόλης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοσάγιεφ, στο κανάλι του στο Telegram. Η «πιο μαζική επίθεση των τελευταίων χρόνων» αποκρούστηκε από τον στρατό, δήλωσε ο Ραζβοσάγιεφ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, το κύριο κέντρο επικοινωνιών του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας χτυπήθηκε από τρεις πυραύλους κρουζ κατά την επίθεση. Τα ακριβή αποτελέσματα της επίθεσης δεν έγιναν γνωστά. Δεν υπήρξε επίσημη δήλωση από την ουκρανική πλευρά.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Tass είχε αναφέρει προηγουμένως ότι η ρωσική αεράμυνα είχε καταρρίψει περισσότερους από 10 πυραύλους και πολλά drones.

Πληροφορίες για ισχυρές εκρήξεις στο λιμάνι της Σεβαστούπολης και πιθανά πλήγματα σε σκάφη, έκαναν τον γύρο των social media. Δεν ήταν δυνατή η ανεξάρτητη επαλήθευση αυτών των πληροφοριών.

Ο ρωσικός στρατός, από την πλευρά του, εξαπέλυσε χθες επιθέσεις στην πόλη Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, αρκετές ρουκέτες έπληξαν την πόλη.

naftemporiki.gr