Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης – Καταζητούμενος για σωρεία αδικημάτων ο ένας

ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα

Ένας 41χρονος αλλοδαπός κι ένας 51χρονος Έλληνας συνελήφθησαν πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης.

Κι αυτό καθώς σε όχημα στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 1 κιλού και 62,2 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά έγγραφα. Επιπλέον, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η ανακρίτρια του Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης. Ο ίδιος έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Τι κατασχέθηκε

Στην κατοχή και στην κατοικία του αλλοδαπού βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 3 ζυγαριές ακριβείας, 5.640 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα και πλήθος πλαστών εγγράφων.

Στην κατοχή και στην κατοικία του Έλληνα κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης και 28.184 ευρώ. Κατασχέθηκε ακόμη το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο άντρες.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.