Skip to main content

Μεγάλη φέτος η έξοδος των Αθηναίων για την Καθαρά Δευτέρα

Από τις 6 το πρωί χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα έφυγαν από την Αττική 95.867 οχήματα

Αυξημένη κίνηση παρουσιάζεται  στις εξόδους της Αττικής λόγω της εξόδου των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας, με καθυστερήσεις να παρατηρούνται στη λεωφόρο Αθηνών, από το ύψος του Χαϊδαρίου.

Αυξημένη κίνηση υπάρχει και στα διόδια της Ελευσίνας αλλά και στη συνέχεια στο ρεύμα προς Κόρινθο στη Νέα Πέραμο και στα Μέγαρα.

Εξάλλου, σύγκρουση οχημάτων υπήρξε στον Κηφισό στο ύψος του Κολωνού και το ρεύμα προς Λαμία. Πλέον παρατηρούνται καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα.

Στην Αττική Οδό καθυστερήσεις υπήρχαν στο ρεύμα προς Ελευσίνα άνω των 30΄ από Πεντέλης έως Μεταμόρφωση (έξοδος για Λαμία).

Επίσης, με πληρότητα 100% και έκτακτα δρομολόγια αναχωρούν τα ΚΤΕΛ για πολλές περιοχές αλλά κυρίως την Πάτρα. Το τριήμερο θα αναχωρήσουν 400 λεωφορεία με επισκέπτες που θα πάρουν μέρος στο καρναβάλι.

Σύμφωνα εξάλλου με το Λιμεναρχείο Πειραιά, από το λιμάνι έχει προγραμματιστεί ο απόπλους 6 πλοίων με 3.047 επιβάτες και την Κυριακή 8 πλοίων με 1.322 επιβάτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής από τις 6 το πρωί χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα έφυγαν από την Αττική 95.867 οχήματα. Ειδικότερα 53.835 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 42.041 προς Λαμία.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.