Skip to main content

Πειραιάς: Περίπου 2.500 πρόσφυγες στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά όπου φιλοξενούνται προσωρινά περίπου 2.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Λόγω του μεγάλου συνωστισμού πολλοί από τους πρόσφυγες έχουν εγκαταστήσει σκηνές στην πύλη Ε2.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχει διαθέσει τρεις επιβατικούς σταθμούς για την προσωρινή φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων στους οποίους βρίσκονται από χθες περίπου 2.500 άτομα.

Στο λιμάνι κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», μεταφέροντας 592 πρόσφυγες και μετανάστες από Χίο και Μυτιλήνη. Το πλοίο παρέλαβε 270 από Χίο και 322 από Μυτιλήνη.

Επίσης, στις 8:05 το πρωί αναμένεται να φτάσει και του επιβατηγό οχηματαγωγό «Βlue star 2» που μεταφέρει 17 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 40 από τη Λέρο.

Στην πύλη Ε2 από σήμερα αναμένεται να εγκατασταθούν δύο μετακινούμενα προκάτ σπίτια προκειμένου να δημιουργηθεί συντονιστικό όργανο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων που διαμένουν στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά και την εποπτεία του οποίου θα έχει πιθανότατα ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.

Κινητές ιατρικές μονάδες από το Χαμόγελο του Παιδιού και τους Γιατρούς του Κόσμου παρέχουν ήδη ιατρική φροντίδα στους πρόσφυγες. Σύμφωνα με μέλος εθελοντικής οργάνωσης τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά που ταλαιπωρούνται από ιώσεις.

Κοντά στους πρόσφυγες που διαμένουν προσωρινά στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ βρέθηκε χθες και ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο δράσης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το δήμαρχο Πειραιά Π. Μώραλη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «we care», που αφορά την παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων, το οποίο υλοποιείται από το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις στους πρόσφυγες, διανεμήθηκαν τρόφιμα και φάρμακα και έγινε εμβολιασμός σε βρέφη, παιδιά και εφήβους έως 16 ετών. Στη δράση συνέδραμαν ο δήμος Πειραιά, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.