Skip to main content

Μεταβολή του καιρού από το απόγευμα με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Ισχυροί νότιοι άνεμοι στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από το απόγευμα, καθώς ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη θα είναι:

  • οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες
  • οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη
  • η πτώση της θερμοκρασίας

Ειδικότερα, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα κατά τόπους χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν από σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα έως τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας, της Ηπείρου και του Ιονίου, στη Βόρεια και Δυτική Θεσσαλία και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το meteo.gr στη διάρκεια της νύχτας βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν και στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου μάλιστα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές. Από το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 12/03 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Πηγή: meteo.gr

Ισχυροί άνεμοι

Παράλληλα, ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι (6-8 μποφόρ) θα επικρατήσουν στο Ιόνιο έως το βράδυ της Δευτέρας και στο Αιγαίο από το βράδυ έως το απόγευμα της Τρίτης 12/03. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ σήμερα καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

Πηγή: meteo.gr

Πτώση της θερμοκρασίας και λασποβροχές

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 3 έως 6 βαθμών Κελσίου την Τρίτη στα δυτικά και την Τετάρτηστα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού ΕΔΩ.