Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 12 ανήλικοι για ομοφοβική επίθεση σε δύο μέλη ΛΟΑΤΚΙ

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά στους εννιά συλληφθέντες

Μετά την ομοφοβική επίθεση 21 ατόμων κατά δύο μελών ΛΟΑΤΚΙ χθες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 κατηγορούμενοι, καθώς είναι ανήλικοι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Στους 9 συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες οι οποίοι διώκονται για απειλή.

Οι 9 κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, παραμένουν υπό κράτηση και θα οδηγηθούν αύριο στα Δικαστήρια.

Τέλος, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξετάζεται εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον των γονιών των ανηλίκων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ανάμεσα στους 21 συλληφθέντες είναι 9 Έλληνες και 12 αλλοδαποί (με καταγωγή από την Αλβανία και τη Γεωργία).

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία μάλιστα να προχωρά σε 21 συλλήψεις. Πολυπληθής ομάδα νεαρών επιτέθηκε λεκτικά σε 2 ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ηλικίας 21 ετών.

Σύμφωνα με το thestival, τα 2 παιδιά φοβήθηκαν και μπήκαν σε κατάστημα εστίασης της περιοχής. Η ομάδα που τους είχε επιτεθεί λεκτικά στην αρχή πήγε έξω από το μαγαζί και συνέχισε να τους προπηλακίζει. Μάλιστα τους πέταξαν μπουκάλια, χωρίς ευτυχώς να τραυματίζεται κάποιος από τους 2.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ