Skip to main content

Οδοντωτός: Κλείνει προσωρινά τμήμα της γραμμής λόγω των κατολισθήσεων

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου.

Τα συμπεράσματα της αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στο φαράγγι του Βουραϊκού

Αυτοψία στο φαράγγι του Βουραϊκού –το οποίο διασχίζει ο Οδοντωτός– και πιο συγκεκριμένα στα σημεία που έχουν παρατηρηθεί σημαντικές κατολισθήσεις εδαφών λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς τον Αύγουστο, πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για θέματα Μεταφορών Χριστίνα Αλεξόπουλου, με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, τον καθηγητή Εδαφολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννη Κουκούβελα, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη και στελέχη του Οργανισμού.

Τα πρώτα συμπεράσματα από την αυτοψία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ, δείχνουν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στα πρώτα 5 χλμ. της διαδρομής Διακοπτό – Καλάβρυτα του Οδοντωτού, μέχρι τον σταθμό Νιάματα, και είναι αρκετά σύνθετο καθότι αφορά τα καμένα εδάφη, την σιδηροδρομική γραμμή του οδοντωτού, αλλά και το ποτάμι του Βουραϊκού.

Κατόπιν αυτού, η γραμμή του Οδοντωτού κρίθηκε αναγκαίο να σταματήσει προσωρινά τη λειτουργία της στο τμήμα που παρουσιάζονται σημαντικές κατολισθήσεις φερτών υλικών.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και τους εμπλεκόμενους φορείς θα προχωρήσει στην υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων, ώστε η σιδηροδρομική γραμμή να καταστεί και πάλι λειτουργική και να μην επηρεάζεται από την μεταφορά φερτών υλικών από τις καμένες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, συρμός με 90 επιβάτες ακινητοποιήθηκε ενώ κατευθυνόταν από το Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα, λόγω κατολισθήσεων κοντά στην περιοχή Νιάματα, εν μέσω κακοκαιρίας.