Skip to main content

Βοτανικός: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ένας από τους δράστες απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 34χρονου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ένας από τους 3 δράστες είχε προσωπικές και οικονομικές διαφορές με το θύμα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκε και συνελήφθη, δυνάμει εντάλματος, βραδινές ώρες της Δευτέρας, 20χρονος Έλληνας, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση και οπλοχρησία.

Στις 2 Φεβρουαρίου, τα ξημερώματα, είχε πυροβολήσει 34χρονο Αλβανό στον Βοτανικό, σε πάρκο.

Για την υπόθεση κατηγορούνται άλλοι δύο Έλληνες, ηλικίας 18 και 20 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ο ένας 20χρονος, ο οποίος είχε προσωπικές και οικονομικές διαφορές με τον 34χρονο, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο με τους συγκατηγορούμενούς του, προσέγγισε τον 34χρονο και τον πυροβόλησε επανειλημμένα.

Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν ενώ ο 34χρονος συνάντησε διερχόμενο περιπολικό και αφού οι αστυνομικοί τού προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες τον μετέφεραν σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε.

Στο πλαίσιο των ερευνών, στις 15 Φεβρουαρίου σε περιοχή της Αθήνας εντοπίστηκε δίκυκλο ιδιοκτησίας του ενός 20χρονου. Στο εσωτερικό του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα, που περιείχε 2 φυσίγγια.

Οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.