Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι 57 καρέκλες που δεν πρέπει να μείνουν κενές- Διαμαρτυρία για την τραγωδία των Τεμπών

(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 23:30, την ώρα που έπρεπε να φτάσει το μοιραίο τρένο στη Θεσσαλονίκη

Σιωπηλή διαμαρτυρία πραγματοποίησε στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη το σωματείο καθηγητών χορού, προκειμένου να τιμήσει την μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Άνθρωποι κάθονται εκ περιτροπής σε μια από τις 57 καρέκλες που δεν πρέπει να αδειάσουν για όσες ώρες θα διαρκούσε ένα ταξίδι που δεν είχε εκπληρωθεί.

(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Στην διαμαρτυρία αυτή βρέθηκε πολύς κόσμος κρατώντας ένα κερί.

Η δράση ξεκίνησε λίγο πριν τις 19:30 και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 23:30, την ώρα δηλαδή που το μοιραίο τρένο θα έπρεπε να φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Όμως δεν έφτασε ποτέ.

Παράλληλα, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη πορεία φοιτητικών συλλόγων, συνδικάτων, φορέων και συλλογικοτήτων.

Η πορεία ξεκίνησε από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και στην κορυφή της ήταν πανό των Εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο , καθώς πανό με τη φωτογραφία της 31χρονης Σοφίας-Ειρήνης Ταχμαζίδου, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα. Οι διαδηλωτές διέσχισαν την οδό Μοναστηρίου με κατεύθυνση ανατολικά, πέρασαν από το Διοικητήριο και κατέληξαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Στη συγκέντρωση στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μίλησαν, η επιζήσασα του δυστυχήματος Εύη Τσάπαρη και ο εκπρόσωπος των σιδηροδρομικών Θοδωρής Βαρυδάκης. Στη μνήμη των 57 θυμάτων πολίτες άφησαν μέσα και έξω από τον Σταθμό λουλούδια, σημειώματα και κεράκια.

(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)