Skip to main content

Γιατροί του Κόσμου: Διευκρίνιση για το περιστατικό με το νεκρό έμβρυο

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Συνεχίζονται οι έρευνες για το νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος

Διευκρίνιση για το περιστατικό με το νεκρό έμβρυο που βρέθηκε στη Σόλωνος, εξέδωσαν οι Γιατροί του Κόσμου υπογραμμίζοντας ότι εκ παραδρομής αναφέρονται στο θλιβερό περιστατικό με το νεκρό έμβρυο στα Εξάρχεια.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εντός της ημέρας αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής που δεν αποκλείεται να δώσει απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους, οι Γιατροί του Κόσμου, αναφέρουν ότι «Οι υπηρεσίες των Γιατρών του Κόσμου στεγάζονται στο Ανοικτό Πολυϊατρείο που βρίσκεται στη διεύθυνση Σαπφούς 12, στην Αθήνα. Θερμή παράκληση προς τα δημοσιογραφικά μέσα να μην συγχέουν τους Γιατρούς του Κόσμου με άλλη ιατρική εθελοντική οργάνωση».

Το χρονικό

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένας υπάλληλος σε εταιρεία αποφράξεων, εντόπισε ένα νεκρό έμβρυο. Ο υπάλληλος, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, ενημέρωσε σχετικά τους υπεύθυνους της ΜΚΟ, οι οποίοι του είπαν ότι θα φροντίσουν σχετικά και θα τοποθετήσουν την σορό σε ένα κουτί.

Περίπου στις 18:30 το απόγευμα ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημα του τους αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.